Aziziye ve Pendik belediyelerinin açtığı halı dokuma kursu umut oldu

Yayın: 11:58 - 12.08.2010
Güncelleme: 11:58 - 12.08.2010

ERZURUM(CİHAN)- Aziziye-Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi’nde açılan ‘İpek Halı Dokuma Kursu’ sayesinde ilçedeki ev hanımları meslek sahibi oluyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılımıyla geçtiğimiz günlerde açılan sanat merkezinde 25 kursiyer İŞKUR’dan maaş alarak, meslek sahibi olmalarının yanında, aile ekonomilerine de katkı sağlıyor.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, rutin hizmetlerin yanı sıra, istihdamı artırmaya yönelik projeler de ürettiklerini söyledi. Yerel kalkınmanın önemli ayaklarından birisinin de ev hanımlarını üretime kazandırmak olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Bölgemizde en önemli sorunların başında işsizlik geliyor. 25 kişiyle başlayan İpek Halı Dokuma Kursu, cam füzyon ve çinicilik ile genişletilecek. Bu şekilde de istihdama ciddi katkı sunulacak.” dedi. Kursa katılan hanımlara İŞKUR aracılığıyla günlük 15 TL verileceğinin altını çizen Başkan Cengiz, “Amacımız bu tür sosyal projelerin sayısını artırarak, bölgemizin ve ilçemizin kanayan yarası haline gelen istihdama ve üretime katkı sunmaktır.” dedi.

Pendik Belediyesi ile kardeş belediye olarak ortak sosyal projeler ürettiklerini vurgulayan Başkan Cengiz, bu bağlamda İpek Halı Dokuma Kursu’nun bir başlangıç olduğunu ifade etti. Cengiz, kurs binasının tadilatı, uzman eğitimci ve dokunacak halıların pazarlama görevini de Pendik Belediyesi’nin üstlendiğine işaret etti.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’e de teşekkür eden Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Kardeş belediyeler olarak, sosyal ve kültürel projelerin paylaşılması ve uygulanması noktasında ortak hareket ediyoruz. Pendik ile işbirliği içerisinde olmak ve onların büyük desteklerin görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Pendik Belediyesi, uzman eğitimci desteğinin yanı sıra, dokunan halıların pazarlanması noktasında da garanti verdi.” şeklinde konuştu.

Uzman Eğitimci Zeliha Serttek ise 1987 yılından beri halı dokuma öğretmenliği yaptığını vurgulayarak, “Pendik Belediyesi’nde görev yapıyordum. Aziziye’de görevlendirildim ve son derece mutlu oldum. Hepsi birbirinden kabiliyetli 25 kursiyerimiz var ve beklentilerimin üzerinde aşama kaydettik. İnşallah güzel eserler ortaya çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kursa Ağören Mahallesi’nden katılan Ela Bozay ise, evde boş otururken, şimdi hem meslek edinme, hem de maaş alma imkânı bulduklarını dile getirdi.

(CİHAN)

Exit mobile version