SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bilgisayar Kurası Sürgünü ve İstanbul Milli Eğitim Müdürünün Mağduriyetin Giderileceğine Dair Sözü

Yayınlanma:
ABONE OL
Bilgisayar Kurası Sürgünü ve İstanbul Milli Eğitim Müdürünün Mağduriyetin Giderileceğine Dair Sözü

Bilindiği üzere 9 Ağustos 2010 Pazartesi günü İstanbul’da zorunlu rotasyona tabi tutulan okul müdürlerinden 769’u ki, büyük bir çoğunluğu istemeyerek yaptıkları tercih ve puan üstünlüklerine göre, 104 okul müdürü ise tercihleri dışında bilgisayar kurası ile ve tercihte bulunmayan 9 okul müdürü de yine bilgisayar kurası ile olmak üzere toplam 882 okul müdürü istemedikleri okullara haksız, kanunsuz ve hakları gasp edilerek atandılar.

Özellikle bu uygulamanın haksız ve kanunsuz olduğunu, tamamen hak gaspına dayandığını başından beri ısrarla belirtiyoruz. Çünkü insan haklarına, demokrasiye ve Anayasamıza aykırı olan bu sürgün operasyonu, aynı zamanda MEB’nın bu rotasyonu dayandırdığı “Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğine” de aykırıdır.

Kanunlara, hukuka ve insan haklarına saygı göstermeyenler, zulmü, haksızlığı ve adaletsizliği meşrulaştırmaya çalışanlar, nasıl bir düzen istediklerinin göstergesidir. Fazla söze hacet var mı?

Haksız uygulamalara çanak tutanlar, bu adaletsizliğe karşı çıkmayıp onaylayanların samimiyetlerinden şüphe etmemek mümkün mü?

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen olarak dün 28 Şubat Zulmüne karşı açık tavır gösterdiğimiz gibi, bugün de bu haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı durmaya, hakkı tutup kaldırmaya, kınayanların kınamasına aldırmadan devam edeceğiz. Çünkü ortada bir zulüm var, bir haksızlık var. Bizim inancımıza göre; “Zulme Rıza Küfürdür”.

Başından beri bu haksız ve yanlış uygulamanın gerçekleşmemesi için her türlü demokratik mücadeleyi sergiledik. Bundan sonra da sergilemeye devam edeceğiz.

Nitekim bilgisayar kurasına tabi üyelerimizden gelen yoğun serzenişler üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürünü, Trabzon-Çaykara İlçesinin Şahinkaya Tepesinden zor çekmesine rağmen cep telefonuyla aradım. Bilgisayar kurası sonucu Pendik’te görev yapan okul müdürünün Hadımköy’e, Çatalca’da görev yapan okul müdürünün Pendik’e tayininin yapıldığını bunun da büyük bir haksızlık ve insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, bu ve buna benzer haksızlıkların giderilmesi için gayret göstermesini talep ettik. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Muharrem Yıldız, mağduriyete uğrayan okul müdürlerinin mağduriyetlerini bir nebze de olsa gidermek için bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Bu çalışmanın ne olabileceğini sorduğumuzda; açık kalan yaklaşık 185 okula Eylül ayı içinde “okul müdürlüğü sınavını kazanan yaklaşık 100 kişinin tayinini yaptıktan sonra, boş kalan diğer okullara bu şekilde mağdur olanların tayininin yapılacağını ve bir kısmının da karşılıklı becayiş yoluyla görevlendirileceğini” bildirdi.

Görelim Mevla’m Neyler, Neylerse Güzel Eyler.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen

İstanbul İl Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]