Atın sahipleri hop oturup hop kalkacak! O tarihte resmen çakılacak

Yayın: 05:58 - 17.04.2024
Güncelleme: 05:58 - 17.04.2024

#image_title

Altın Fiyatları İçin Uzman İslam Memiş’ten Uyarı: Büyük Düşüş Bekleniyor!

Ekonomist İslam Memiş, yakın gelecekte altın fiyatlarında önemli düşüşler olacağını öngörüyor. Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve piyasadaki son dalgalanmalar üzerine yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Altın, tüm dünyada güvenilir bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Son günlerde İsrail ve İran arasında başlayan gerilim altın fiyatlarını da etkiledi. Ons altın 4 günden bu yana rekor üstüne rekor kırıyor. Vatandaşlar ise yaşanan savaş ortamında altın almanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Bu konuda en net açıklama altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Elinde altını olan, altın almayı düşünen herkesi uyaran İslam Memiş, çok yaşında altın piyasasında büyük çöküşün başlayacağını duyurdu. İşte İslam Memiş’in son altın yorumları…

FED’İN FAİZ POLİTİKASI VE ALTIN PİYASALARI

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentiler, yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altına yönelmelerine neden oldu. Ancak Kapalıçarşı’da piyasa dinamiklerini yakından takip eden İslam Memiş, altın fiyatlarındaki mevcut yükselişin sürdürülebilir olmadığı konusunda uyarıyor.

KRİTİK FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİ ÖNGÖRÜSÜ

İslam Memiş’e göre, ons altın fiyatları kısa vadede önemli bir düşüş yaşayabilir. Mevcut seviyesi 2176 dolar olan ons altın, 2125 dolara kadar gerileyebilir. Memiş, “2160 doların altında kapanışlar, 2125 dolara doğru bir düşüşü tetikleyebilir,” diyerek yatırımcılara bu geri çekilmede alım fırsatı doğabileceğini belirtti.

YATIRIMCILAR İÇİN STRATEJİK TAVSİYELER

Önümüzdeki haftalar için Memiş, altın yatırımcılarına sakin kalmalarını öneriyor. Gram altın fiyatları geçtiğimiz hafta 2538 liradan 2438 liraya geriledi, bu durum bazı yatırımcılar için alım fırsatı oluşturuyor. Memiş, düşüşlerde kademeli alım stratejisinin mantıklı olacağını vurgulayarak, yatırımcılara panik yapmamaları gerektiğini hatırlatıyor.

Merve Aydın
Exit mobile version