Tuzla Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı

Yayın: 10:43 - 19.08.2010
Güncelleme: 10:43 - 19.08.2010

Tuzla Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi, anlaşmayla sonuçlandı. 217 işçiyi kapsayan sözleşme, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile Hizmet İş Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin arasında imzalandı.

Uzun görüşmelerin ardından anlaşmayla sonuçlanan toplu sözleşme, 1 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak. Sözleşme ile ücretlere birinci yıl yüzde 13, ikinci yıl ise yüzde 15 oranında zam yapılacak. Sosyal haklarda da yaklaşık yüzde 30 oranında artış sağlanacak.

‘Herkes emeğinin karşılığını alsın’

İmza töreninde bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tüm çalışanların emeklerinin karşılığını almasını istediklerini belirterek, “Tabi ki bu sözleşmeyi imkanlarımız oranında hazırladık. İşçilerimizi korurken, Tuzla’nın menfaatlarını da gözetmek durumundayız. Gönül isterdi ki, personelimize daha çok imkan tanıyalım. Sözleşmenin tüm işçilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Başkan Yazıcı, belediyeden emekli olan işçilere de birer plaket verdi.

Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin işçilerin emeklerinin karşılığını alabilmesi için uzun süreden beri çaba gösterdiklerini vurgulayarak “Görüşmeler boyunca belediye yöneticilerini kıracak sözlerimiz olduysa özür dileriz. Sözleşmenin herkese hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Exit mobile version