Barış Boyun Türkiye’ye iade edilecek mi? Süreç başladı

Yayın: 11:05 - 22.05.2024
Güncelleme: 11:05 - 22.05.2024

#image_title

MİT, İtalya’da çok başarılı bir operasyona imza atarak firari organize suç örgütü lideri Barış Boyun’u yakaladı. Peki Barış Boyun Türkiye’ye iade edilecek mi?

Milli İstihbarat Teşkilatı, uzun zamandan beri devam eden takip sonucunda kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun ve 19 adamını İtalya’da yakaladı. Şimdi ise gündem Barış boyum Türkiye’ye iade edilecek mi sorusu oldu.

BARIŞ BOYUN İTALYA’DA YAKALANDI

Türkiye tarafından kırmızı bir tane aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun ve 19 adamı İtalya’da yakalandı. İtalyan polisi de konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, İtalya Türkiye ve Interpol işbirliğinde düzenlenen operasyon kapsamında, 19 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Ayrıca İtalya polisi Barış Boyun’un aracına yerleştirilen ve her anının gizli kamera ile takip edildiği görüntüleri de yayınladı.

BARIŞ BOYUN TÜRKİYE’YE İADE EDİLECEK Mİ?

Bu sabah saatlerinde İtalya’nın başkenti Roma’ya 90 kilometre mesafede olan Viterbo şehrinde gözaltına alınan Barış Boyun’un Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Türkiye, İtalyan yetkililerle iletişime geçerek iade sürecini başlattı. Ancak daha önce de İtalya’da gözaltına alınan Barış Boyun şehrin terk etmemesi şartı ile serbest bırakılmış, Türkiye’nin iade talebine olumsuz yanıt verilmişti.

kader gun
Exit mobile version