SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Rusya’dan Putin-Erdoğan Görüşmesine Dair Açıklama Geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin arasında Astana’da yapılacak görüşmeye ilişkin Rusya devlet başkanlığından açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanlığı Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşecek olan Putin-Erdoğan görüşmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Temmuz tarihinde bir araya gelecekler.

GÖRÜŞMEDE ELE ALINACAK KONULAR

Uşakov, iki liderin görüşmesinde ele alınacak konular hakkında şunları söyledi:

Türkiye’ye Ziyaret Planları: Putin’in Türkiye’ye uzun zamandır planlanan ziyareti bu görüşmede değerlendirilecek.

Bölgesel ve Uluslararası Konular: Türkiye’nin bölgedeki stratejik konumu ve rolü göz önüne alındığında, iki lider arasında bölgesel ve uluslararası birçok konunun görüşüleceği ifade edildi.

Sürekli Diyalog ve İşbirliği: Türk ve Rus liderler arasındaki sürekli diyalog ve işbirliği vurgulandı. Putin’in kısa bir süre önce Türkiye Dışişleri Bakanı’nı kabul ettiği ve bu temasların görüşmelerin ana gündem maddelerinden biri olacağı belirtildi.

DİĞER GÖRÜŞMELER

Uşakov, Putin’in ayrıca 3 Temmuz tarihinde Azerbaycan, Çin, Kazakistan, Pakistan ve Moğolistan liderleriyle de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceğini bildirdi.

İRAN VE ŞİÖ ZİRVESİ

Putin’in 4 Temmuz tarihinde İran’ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile bir araya geleceğini belirten Uşakov, bu görüşmenin ardından Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi’nde ülkeler arasında siyaset, ekonomi, güvenlik ve işbirliği konularının ele alınacağını ifade etti.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Dünyadan
21 Haziran 2024
Timur Cihantimur İntihar Mı Etti? Bugünkü Duruşma Öncesi Şok İddia

Ehliyetsiz kullandığı aracı ile Kemerburgaz’da meydana yaptığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihan Timur’un intihar ettiği iddia edildi. İstanbul Kemerburgaz’da, annesine ait aracı ehliyetsiz kullanıp Aşırı hız yaptığı sırada karıştığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur (17) ABD’de tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bugün yeniden hakim karşısına çıkacak olan Cihantimur’un cezaevinde […]

Dünyadan
21 Haziran 2024
Sinema Dünyasının Efsanevi İsmi Donald Sutherland Hayatını Kaybetti

Kanadalı aktör Donald Sutherland, “Açlık Oyunları” ve “Karanlığın Gölgesi” gibi başyapıtlarla tanınan, 200’den fazla filmde rol almış bir sinema efsanesi, 88 yaşında hayatını kaybetti. Usta aktör Donald Sutherland, 88 yaşında sessizce hayata gözlerini yumdu. Ölüm nedeni henüz açıklanmamış olan Sutherland, son zamanlarını uzun bir tedavi sürecinde geçirmişti. Bu üzücü haberi, oğlu ve kendisi de başarılı […]

Dünyadan
19 Haziran 2024
İran’da şiddetli deprem! Ölü ve yaralılar var

İran’ın Kaşmer kentinde 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti 120 yaralı var. İran’ın Razavi Horasan eyaletinde bulunan Kaşmer kentinde deprem meydana geldi Nokta depremin şiddeti 4.9 olarak açıklanırken ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. İran Ulusal Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre 4 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi yaralandı. Depremin […]

Dünyadan
19 Haziran 2024
Kayıp Malezya Uçağı Ses Kaydı Sayesinde Bulunabilir! 10 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Kayıp Malezya uçağı ses kaydı sayesinde 10 yıl sonra bulunabilir. 2014 yılından beri aranan Malezya uçağının 6 Saniyelik bir su altı sinyali olduğu belirlendi. 2014 yılından bu yana Kayıp olan Malezya uçağı ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Cardif Üniversitesi araştırmacıları, Malezya uçağının tespit edilmesine yönelik 6 Saniyelik bir su altı sinyali olduğunu belirledi. The Telegraph […]