SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çalışma Saatleri Sil Baştan Değişti! Açıklama Şimdi Geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Açıklama az önce yapıldı. Çalışma saatleri tamamen değişti. Yeni düzenleme, 8 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek.

Mesai saatlerinin değiştirilmesi son dönemlerde Türkiye’de de gündeme gelirken Yunanistan bir son dakika kararı duyurdu. Yunanistan hükümeti tarafından onaylanan yeni tasarıya göre haftalık çalışma günü 5’ten 6’ya çıkarıldı. Yani Yunanistan’da çalışma saatleri değiştirildi. Yunanistan’ın bu kararı halk tarafından beklenmedik bir karar olarak nitelendirilirken uygulamanın 8 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hayata geçeceği duyuruldu.

YUNANİSTAN HÜKÜMETİNİN KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Yunanistan hükümeti haftalık çalışma günlerinin 5’ten 6’ya çıkarılmasını içeren yasayı onaylarken sendikalar ve muhalif partilerden tepkiler gecikmedi. Birçok sendika ve muhalif Parti bu kararı barbarca olarak değerlendirdi.

YUNANİSTAN ÇALIŞMA GÜNLERİNİ NEDEN DEĞİŞTİRDİ?

Yunanistan’da çalışma saatleri ve çalışma günlerinin değiştirilmesini içeren karar azalan nüfus ve kalifiye işgücü eksikliği nedeniyle alındı. Yunanistan Başbakanın Miçotakis “Bu yasanın özünde işçi dostu bir yaklaşım yatıyor. Derinden büyüme odaklı ve Yunanistan’ı Avrupa ile aynı çizgiye getirecek” dedi.

EK MESAİ ÜCRETİ VERİLECEK

Yunanistan bu kararı alırken çalışanlara da iki farklı seçenek sunuyor. Çalışanlar uzatılmış çalışma haftası kapsamında çalışmaları durumunda Günlük ücretlerine ek olarak %40 mesai ücrete alacak. 6 gün 8 saatlik bir vardı ya da çalışmak istemeyenler 5 gün boyunca mesai saatlerini 2 saat fazla uzatarak haftalık çalışma saatlerini tamamlama şansına sahip olacak.

GÖÇ SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA

Son yıllarda büyük bir göç sorunu ile karşı karşıya kalan Yunanistan’da yaklaşık 500.000 genç eğitimli vatandaş daha iyi yaşam koşulları ve Daha iyi iş imkanları nedeniyle göç etti. Bu nedenle de Yunanistan’da işgücü eksikliği yaşanıyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Dünyadan
03 Temmuz 2024
ABD’nin Mevcut Başkanı Biden Seçim Yarışından Çekiliyor! Yerine O İsim Gelecek

ABD Başkanı Biden, Seçim yarışından çekilmeye hazırlanıyor. Müttefikleri ile değerlendirme yapan Bide, çekilirse yerine gelecek isim ise yardımcısı Kamala Harris olacak. ABD Başkanı ABD Başkanı Joe Biden’in seçim yarışından çekileceği iddia edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan ABD Başkanı, müttefikleriyle değerlendirme yaptıklarını söyledi. Ancak bu karar Demokrat Parti içinde endişelere sebep oldu. Ayrıca Biden’in çekilmesi […]

Dünyadan
02 Temmuz 2024
Rusya’dan Putin-Erdoğan Görüşmesine Dair Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin arasında Astana’da yapılacak görüşmeye ilişkin Rusya devlet başkanlığından açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanlığı Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşecek olan Putin-Erdoğan görüşmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Temmuz tarihinde bir araya […]

Dünyadan
24 Haziran 2024
Hac İbadeti Sırasında Ölenlerin Sayısı Arttı! Kaç Türk Hacı Hayatını Kaybetti?

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı, bu yıl Hac ibadeti sırasında ölenlerin sayısını açıkladı. 1301 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken kaç Türk Hacı hayatını kaybetti sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Fahd Abdurrahman el-Celacel, Bu yıl kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getirirken hayatını kaybeden kişi sayısını açıkladı. Suudi Arabistan’da Bu yıl aşırı sıcaklar etkili olurken kutsal […]

Dünyadan
21 Haziran 2024
Timur Cihantimur İntihar Mı Etti? Bugünkü Duruşma Öncesi Şok İddia

Ehliyetsiz kullandığı aracı ile Kemerburgaz’da meydana yaptığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihan Timur’un intihar ettiği iddia edildi. İstanbul Kemerburgaz’da, annesine ait aracı ehliyetsiz kullanıp Aşırı hız yaptığı sırada karıştığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur (17) ABD’de tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bugün yeniden hakim karşısına çıkacak olan Cihantimur’un cezaevinde […]