2024 YKS soruları çalındı mı? Sosyal medyada paylaşılan sorular YKS’de çıktı mı?

Yayın: 10:46 - 09.06.2024
Güncelleme: 10:46 - 09.06.2024

#image_title

2024 YKS sınav soruları çalındı mı? Sosyal medyada paylaşılan sorular YKS 2024 sınavında çıktı mı?

2024 YKS sınavı Dün ve bugün yapıldı. Ancak her yıl olduğu gibi bugün de sınavın ardından YKS 2024 soruları çalındı ve sızdırıldı iddiaları gündeme geldi. Sosyal medyada bazı sorular yayınlandı. ÖSYM daha soruları yayınlamadan paylaşılan Bu soruların YKS sınavında çıktığı da sınava giren adaylar tarafından doğrulandı. Bu gelişmelerin hemen ardından da 2024 YKS sınav soruları çalındı mı sorusu gündeme geldi.

2024 YKS SINAV SORULARI ÇALINDI MI?

Milyonlarca adayın her döktüğü YKS 2024 sınavı dün ve bugün yapılan 2 oturumla tamamlandı. Ancak her yıl olduğu gibi bu yılda YKS sınavının hemen ardından sosyal medyada sorular sızdırıldı iddiaları gündeme geldi. Çünkü sınavda çıkan bazı sorular ÖSYM tarafından paylaşılmadan önce sosyal medyada yayınlandı. Soruların bir telefon kamerası ile çekilmiş olması da dikkatlerden kaçmadı. Sosyal medyada paylaşılan bu soruların sınavda çıktığı adaylar tarafından da doğrulandı.

Fakat her geçen dakika daha da vahim iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. İddiaya göre Sorular daha sınav yapılmadan önce sızdırıldı. Hatta bu sorular bir Telegram kanalında paylaşıldı ve öğrencilere sınavda çıkacak soruları satmak için para istendi.

ÖSYM’DEN AÇIKLAMA GELMEDİ

YKS 2024 sınavı sonrası sosyal medyada gündeme gelen vahim iddialara ilişkin ÖSYM’den bir açıklama bekleniyor. Ancak şu ana kadar ÖSYM Başkanlığı sınav sorularının çalındığı ve sızdırıldığı yönündeki iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara ilişkinizi İçişleri Bakanlığı tarafından bir soruşturma başlatılması bekleniyor. YKS sınavının bugün öğleden sonra da bir oturumu olduğu için açıklamanın oturum sonrasında geleceği tahmin ediliyor.

kader gun
Exit mobile version