SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Eğitim

MEB’den FLAŞ Karar! 1 Temmuz’da Okullar Açılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

MEB’den milyonlarca öğrenciyi ve öğretmeni ilgilendiren flaş karar. 1 Temmuz’da tüm kademeler için okullar açılıyor.

Milli eğitim bakanlığı milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika kararını duyurdu. 1 Temmuz’da 2- 12’nci sınıflar için okullar açılıyor. MEB’den yapılan açıklama ile birlikte öğrenciler büyük bir şaşkınlık yaşadı.

MEB’in resmi internet sitesi üzerinden milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni karar açıklandı. 1 Temmuz tarihinden itibaren 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12’nci sınıflar için okullar açılıyor. Bakanlık, tüm kademedeki öğrencilere, ücretsiz yaz okulu uygulamasını başlatıyor. Öğrenciler, yaz okuluna katılarak 2 ders seçebilecek ve bu dersler üzerinden eğitim alacak.

OKULLAR 1 TEMMUZ’DA AÇILIYOR

Milli eğitim bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan duyuruda 1 temmuz tarihinden itibaren yaz okullarının açılacağı bildirildi. 2-12 sınıf arası için açılacak olan yaz okulları, bakanlık tarafından tamamen ücretsiz olarak düzenlenecek. Yaz okullarından müzik, spor, bilişim ve görsel sanatlar gibi dersler verilecek.

29 AĞUSTOS’A KADAR SÜRECEK

Milli eğitim bakanlığı, 1 Temmuz’da başlatacağı ücretsiz yaz okulu uygulamasına 29 ağustos tarihine kadar devam edecek. Ayrıca 2 Eylül tarihinden itibaren de öğrencileri desteklemek amacıyla yeni kurslar verilecek.

BAKANLIKTAN RESMİ AÇIKLAMA

Milli eğitim bakanlığı, ücretsiz yaz okulları ile ilgili resmi bir açıklama yayınladı. Özellikle  8, 11 ve 12’nci sınıfa giden öğrencileri ilgilendiren açıklamada, bu kademedeki öğrencilerin akademik derslere yönelik yetiştirme kurslarına da katılabileceği bildirildi. Öğrenciler, yaz okulu boyunca haftada 6 saat destekleme ve yetiştirme kursu alabilecek.

MEB’in ücretsiz olarak açtığı yaz okulları saat 13.30’da başlayacak ve haftada 5 gün olarak planlanacak. Kurs boyunca günlük bir ders en fazla 2 saat olarak planlanıyor. Ücretsiz yaz kursları 4 haftadan az ve 8 haftadan fazla olamayacak.

Öğrenciler yaz okullarında, bilişim, görsel sanatlar, spor ve müzik gibi sanat alanlarını da tercih edebilecek. Alanlara göre yapılacak olan seçenekler şu şekilde:

Spor: atletizm, basketbol, voleybol, halk oyunları, satranç vb.

Görsel sanatlar: sanat ve tasarım, hat sanatı, resim, fotoğrafçılık vb.

Müzik: keman, piyano, org, kanun vb.

Bilişim: yazılım, ofis programları, robotik kodlama vb.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Eğitim
28 Haziran 2024
LGS Sonuç Sorgulama Ekranı! meb.gov.tr Çöktü Mü? Neden Açılmıyor?

Meb.gov.tr çöktü mü? LGS sonuç sorgulama ekranı neden açılmıyor? İşte LGS sonuçları ve sorgulama ekranı… Meb.gov.tr çöktü mü? Milyonlarca öğrencinin Büyük bir merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Ancak LGS 2024 sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar siteye giremedi. Bu sebeple meb.gov.tr Çöktü mü sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Şu anda yaşanan yoğunluk nedeniyle siteye ulaşım sağlanamıyor. Peki […]

Eğitim
27 Haziran 2024
ÖSYM YKS Sınav Sonuçları Açıklanıyor! 2024 YKS Sonuç Sorgulama

YKS sınavının 2024 oturumları Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirildi. 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS sınavının sonuçları beklenmeye başlanırken iyi bir üniversite hayali kuran adaylar puanlarını merak ediyor. Üniversite adaylarının katılım sağladığı YKS sınavı ile ilgili araştırmalar sürüyor. Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilen 2024 YKS sınavının sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. YKS sınav sonuçları […]

Eğitim
19 Haziran 2024
MEB’den Flaş Karar! Ek Ders ve Uzman Öğretmenlik SİLBAŞTAN Değişiyor

Uzman öğretmenlik ve ek ders kararı son dakika duyuruldu. MEB öğretmenlere adeta bayram müjdesi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni öğretmenlik meslek kanunu bayramdan hemen sonra TBMM’ye sunulacak. Bugün de yeni meslek kanunu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Öğretmenlere ek ders ve uzman öğretmenlik ile ilgili bayram müjdesi verildi. Ek ders ücretlerinin %15 […]

Eğitim
14 Haziran 2024
20 milyon öğrenci için son ders zili bugün çalacak

Okullar bugün kapanıyor Öğrenciler karne heyecanı yaşıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının son Ders zili bugün çalacak ve 20 milyon öğrenci Tatile çıkacak. 2023 2024 eğitim öğretim yılı bugün bitiyor. 20 milyonu aşkın öğrenci karnelerini alacak ve tatil başlayacak. Aynı zamanda 1.2 milyon öğretmen de bugün itibariyle tatile çıkıyor. 2023 2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül […]