SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

NET ZAM HESABI! SSK Ve BAĞ-KUR Emekli Kök Maaş Zammı Yüzde 38 Olacak

Yayınlanma:
ABONE OL

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi kök maaş zammı net hesap çıktı. Yüzde 38 zam ile yeni maaşlar belli oldu.

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Temmuz 2024 kök maaş zammı için artık bir aydan Kısa bir süre kaldı. 5 aylık enflasyon verisi üzerinden yeni maaş hesapları belli olurken Haziran ayı enflasyon tahminleri de çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından net 6 aylık zam oranı 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Böylece SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için kesin enflasyon zammı belli olacak. Ancak sadece bu kadar değil. Çünkü emekli maaşlarına refah Payı da eklenecek. Peki emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak? SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Temmuz 2024 kök maaş zammı oranları ne olacak?

Haziran 2024 enflasyon oranları Milyonlarca kişi tarafından merakla Takip ediliyor. Çünkü Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte 6 aylık enflasyon oranı belli olacak başta emekliler olmak üzere birçok vatandaşın yeni zamlı maaşları da netlik kazanacak. Temmuz ayında emekli kök maaş zammı için hesaplamalar netleşti. Peki Emekliye ne kadar Zamlı maaş verilecek? SSK ve bağ-kur emeklisi kök maaş zammı yüzde kaç olacak?

HAZİRAN 2024 ENFLASYON ORANLARI NE OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugüne kadar 5 aylık enflasyon verisi açıklandı. Ocak Mayıs dönemini kapsayan enflasyon oranları yüzde 22.72 olarak gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise Geçtiğimiz günlerde Haziran ayı enflasyon rakamları ile ilgili piyasa beklenti anketini açıkladı. Buna göre Haziran ayında Enflasyonun %2.56 olması bekleniyor.

EMEKLİ 6 AYLIK ENFLASYON ZAMMI NE OLACAK?

Haziran 2024 enflasyon tahminlerine bakılacak olursa emekli kök maaş zammı üzerinde belirleyici olacak olan 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.86 olarak gerçekleşecek. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi de 3 Temmuz tarihinde bu oranı doğrudan maaş zammı olarak alacak. Ancak emekliler için bir sürpriz haber daha var. Çünkü emekli maaşlarına refah Payı zammı da yapılması bekleniyor.

EMEKLİYE REFAH PAYI ZAMMI VERİLECEK Mİ?

Temmuz 2024 emekli refah payı zammı ile ilgili farklı tartışmalar var. Ancak Hükümete yakın kaynaklar Temmuz ayında refah payı zammının uygulanacağını söylüyor. Uzmanlara göre bu durumda emekli maaş zammı yüzde 35 ile 38 aralığında değişecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İLE İLGİLİ 2 TAHMİN

Diğer yandan en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili de iki farklı tahmin bulunuyor. SGK uzmanları, en düşük emekli maaşı zammının ya enflasyon oranında ya da seyyanen artışı şeklinde yapılacağını düşünüyor. Enflasyon oranında artış yapılması durumunda refah payı hariciğini en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak. Ancak refah Payı da eklenirse en düşük emekli maaşının 13.800 TL’ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

3 TEMMUZ’DA KESİN RAKAMLAR BELLİ OLACAK

TÜİK tarafından Kesin ve net enflasyon oranları 3 Temmuz 2024 Salı günü açıklanacak. Haziran ayı enflasyon açıklamasının yapılması ile birlikte emekli kök maaş zammı Üzerinde büyük etken olacak olan Temmuz 6 aylık enflasyon netleşecek. Aynı gün içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da enflasyon oranları ile ilgili bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
30 Haziran 2024
Vatan Partisi, “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığından açıklama: “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması kararı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi’nin Türkiye ekonomisinin kurtuluşu için çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu.   Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücrete 2. Ara Zam İçin 3’lü Oran Çıktı! İşte Zam Tarihi

Asgari ücrete ara zam bekleyenlere son dakika yeni haber. Çalışma Bakanı “YOK” demişti ancak, yeni zam tarihi geldi. Asgari ücret zammında 3’lü oran belirlendi. Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak “Asgari ücrete ara zam yok” dedi. Fakat çalışanlar eyleme çıkmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR! Emekliye Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı Netleşti

Emekli zammı son dakika haberi… Hepsi sil baştan değişiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı belli oldu. 16 milyon emeklinin gündeminden düşmeyen Temmuz 2024 maaş zammı için artık kısa süre kaldı. Emekliler 3 gün sonra yeni zamlı maaşlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi farklı oranda, memur ve memur emeklisi ise […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
4A 4B 4C Emeklisinin 3 Gün Sonra Yatacak Zamlı Emekli Maaşı Listesi Açıklandı

Emeklinin heyecanı dorukta. 3 gün sonra zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başlıyor. Zamlı emekli maaşları erken açıklandı. İşte 4A 4B 4C emeklisinin yeni Zamlı maaş listesi… Milyonlarca emeklinin zam beklentisi devam ederken artık 3 gün kaldı nokta Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde yeni enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylece emeklinin 6 aylık zam oranı netlik kazanacak. Zamlı […]