Emekliye Müjde! 5’li İndirim Az Evvel Açıklandı

Yayın: 10:21 - 24.06.2024
Güncelleme: 10:21 - 24.06.2024

#image_title

Emekliye son dakika haberi… Yeni refah paketi ile 5’li indirim açıklandı. İşte emekliyi bekleyen indirimler…

Milyonlarca emekli, yeni refah paketi düzenlemesini yakından takip ediyor. Ekonomik olarak zor günler geçiren ve büyük sıkıntılar yaşayan emekliler Temmuz ayında zam alacak ancak bir yandan da emekli için yeni bir refah paketi hazırlığı var. Bu refah paketi kapsamında emekliler bazı hizmetlerden indirimli faydalanmanın yanında gıda desteği ve giyim desteği gibi destek ödemeleri de alacak. Ayrıca refah paketi ile emekliye fatura desteği de geliyor. Peki emekliye refah paketi hangi indirimleri getiriyor? İşte 5 başlıkta emeklinin yararlanacağı indirimler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine emeklinin refah düzeyini iyileştirmek bazı indirimlerden faydalanmalarını sağlayabilmek amacıyla yeni bir refah paketi hazırlığı başlamıştı. Resmi gazetede de yayınlanan kararla birlikte emeklinin indirimli olarak yararlanabileceği kurumlar belli oldu. Emekliye 5’li indirim fırsatı tek tek açıklandı. İşte emekli indiriminin geçerli olduğu yerler…

TCDD %10 İNDİRİM YAPTI

Emekliler, Bütün yıl boyunca TCDD ana hat trenlerinden %10 indirimli olarak faydalanabilecek. 1 Nisan ayı itibariyle bu indirim başlamıştı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 62.000 emekli vatandaş indirimli ulaşım hizmetinden yararlandı. Emekliye uygulanacak TCDD indirimi 1 yıl boyunca geçerli olacak.

KAMU TESİSLERİNDE %15 İNDİRİM İMKANI

Yine emekli maaşı alan vatandaşlar için kamu kurum ve kuruluşlarına ait Tesisler ve Öğretmenevi gibi yerlerde indirim uygulanacak. Kamu tesislerinde emekliye verilecek indirim uygulaması %15 olarak belirlendi.

EMEKLİLER KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KONAKLAYACAK

Yine emekliler için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da bir uygulama hayata geçirildi. 2023-2024 akademik yılı tamamlandıktan sonra emekli vatandaşlar KYK yurtlarında Bir ay boyunca ücretsiz konaklama fırsatına sahip olacak.

PTT KARGO İNDİRİMİ

Emeklilere özel PTT’de 1 paket hazırladı. Pttcell indirimli emekli paketi kampanyası yaparken PTT kargoda emeklilere Kargo gönderimlerinde %20 indirim sağlayacak. PTT şubelerine giden emeklilerin indirimden yararlanmak için sadece T.C kimlik numaralarını vermeleri yeterli.

Emekliler Bu sayede PTT’den 2 diğer kurumlardan birer indirim olmak üzere toplamda beşli indirim hakkını kazandı. Bu indirimler Bir yıl boyunca yani 2024’ün sonuna kadar geçerli olacak.

Merve Aydın
Exit mobile version