SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

MSB açıkladı! Yeni bedelli askerlik ücretleri belli oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Bedelli askerlik ücretleri, Temmuz ayında memur maaş katsayısına gelen zamla artacak nokta yeni zamlı bedelli askerlik ücretlerine ilişkin MSB’den açıklama geldi.

Bedelli askerlik ücretleri 2023 yılının ilk yarısında 104.084,16 olurken 2 yarısında 122.351,04 TL’ye yükselmişti. Ocak 2024’te memur maaş katsayısının %49.25 oranında artması ile birlikte yemi ve daha Askerlik ücreti ise 182.608 TL oldu.

Bu zamlar yeterli olmadı Temmuz ayında bedelli askerlik ücretleri bir kez daha artacak. Milli Savunma Bakanlığı zamlı bedelli askerlik ücretlerine ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TEMMUZDA NE KADAR OLACAK?

Milli savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamada temmuz ayında bedelli askerlik ücretlerine zam geleceği duyuruldu. Temmuz 2024 itibariyle yeni bedelli askerlik ücreti memur maaş zammı oranlarına göre yeniden hesaplanacak. 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre yapılacak olan memur maaş zammı bedelli askerlik ücreti konusunda da belirleyici olacak.

MSB’DEN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ AÇIKLAMASI

Halk TV’den derlenen habere göre, bedelli askerlik ücretleri 3 Temmuz’da Haziran ayı enflasyon beklentilerinin de açıklanması ile birlikte artacak. Enflasyon tahminlerine göre bedelli askerlik ücreti 219.000 TL’ye yükselecek Milli Savunma Bakanlığı da bedelli askerlik ücretlerine ilişkin bir açıklama yayınladı.

MSB’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’ndanyapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran’a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.”

Bedelli askerlik ücretini zamsız fiyattan yatırmak isteyenlerin mutlaka 28 Haziran’a kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Ekonomi
28 Haziran 2024
65 Yaş Maaşı Zammı Temmuz 2024! Yeni Maaşlar Açıklandı

65 yaş maaşı artıyor. Temmuz 2024 zam oranları belli oldu. İşte yeni zamlı yaşlılık aylığı… Türkiye’de 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ödenen yaşlılık aylıkları, son altı aylık enflasyon verilerinin ardından artacak. Temmuz ayı itibarıyla, bu aylıkların miktarı yüzde 20 oranında zamlanarak 4205,80 TL’ye yükselecek. SGK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’dan gelir almayan 65 yaş ve üzeri […]

Ekonomi
28 Haziran 2024
Evde Bakım Maaşı Temmuz 2024 Zammı Açıklandı! 5 Gün Sonra Zam Geliyor

Evde Bakım Maaşı Temmuz 2024 zammı belli oldu. Sosyal yardım alan milyonlara müjde geldi. 5 gün sonra ara zam geliyor. Evde Bakım maaşı alan milyonlarca vatandaş, Temmuz 2024 zammı haberlerini bekliyor. Artık zam için sadece 5 gün kaldı. Süre daraldıkça heyecan da doruğa çıkıyor. Evde bakım parası, devlet tarafından bakıma muhtaç yakınlarının bakımını üstlenen kişilere […]

Ekonomi
28 Haziran 2024
Asgari Ücret Zammı Kararı Değişti! O İsim Devreye Girdi

Asgari ücrete ara zam son dakika haberi. Hükümetin kararı değişti. Asgari ücret zammı için hala umut var. Asgari ücrete 2. Ara zam gelecek mi? 8 milyon çalışanın hayallerini yıkan açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapmıştı. Bakan Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını söyleyerek kötü haberi verdi. Ancak çalışanlar hala umutla […]

Ekonomi
28 Haziran 2024
Çalışanlara Müjde! Tam 5000 TL İLAVE ZAM Geliyor

Temmuz’da milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni zam geliyor. O ödemeler tam 5000 TL birden artacak. İşte Temmuz ayında gelecek zamlar… Temmuz ayında asgari ücrete zam yok. Ancak çalışanları ilgilendirecek yeni bir zam düzenlemesi var. Enflasyon rakamlarının 3 Temmuz tarihinde açıklanması ile birlikte kıdem tazminatı tavan miktarı değişecek. Memur maaş zammı katsayısına göre belirlenen kadar hem tazminatına […]