SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Asgari Ücret Zammı Kararı Değişti! O İsim Devreye Girdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Asgari ücrete ara zam son dakika haberi. Hükümetin kararı değişti. Asgari ücret zammı için hala umut var.

Asgari ücrete 2. Ara zam gelecek mi? 8 milyon çalışanın hayallerini yıkan açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapmıştı. Bakan Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını söyleyerek kötü haberi verdi. Ancak çalışanlar hala umutla zam bekliyor. Bu konuda Cumhur ittifakı ortaklarının yaptığı açıklamalar da çalışanların umutlarını diri tutuyor. Son açıklama ise BBP Lideri Mustafa Destici’den geldi. Asgari ücret zammı ile ilgili konuşan Destici, gelmesi muhtemel zam oranını da açıkladı.

Temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği tartışmalarına son noktayı geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan koymuştu. Asgari ücret zammı ile ilgili konuşan bakan Vedat Işıkhan ara zam olmayacağını Kesin ve net bir dille açıklamıştı. Ancak çalışanların geçim sıkıntısı devam ediyor. Hayat pahalılığı ve enflasyon milyonlarca vatandaşın belini bükerken Cumhur ittifakı ortaklarından da tepki geldi. Asgari ücrete Zam olması gerektiğini belirten Mustafa destici, Aklındaki oranı da açıkladı.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 25 ZAM TALEBİ

Cumhur ittifakı ortaklarından Mustafa Destici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete ara zam yok açıklaması sonrası tepki gösterdi. Asgari ücret zammı konusunda tartışmaların yersiz olduğunu ve zammın bir zorunluluk olduğunu belirten Desteci, Temmuz ayında mutlaka zam yapılması gerektiğini savundu.

Enflasyon oranında asgari ücret artışı olması gerektiğini belirten Destici, beklenen Enflasyonun %25 oranında olduğunu ve bu sebeple de asgari ücret zammının da %25 olması gerektiğini vurguladı. Asgari ücret artışının enflasyonu tetiklediği gibi açıklamalarını da gereksiz olduğunu sözlerine ekleyen Büyük Birlik Partisi lideri, Türkiye’nin ekonomik durumunu Garibanın sırtına yüklemenin doğru olmadığını belirtti.

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN YENİ UMUT IŞIĞI

Büyük Birlik Partisi liderim Mustafa Destici’nin bu açıklamaları asgari ücret için yeni bir umut ışığı oldu. Ayrıca MHP lideri devlet Bahçeli’de Geçtiğimiz günlerde benzer açıklamalarda bulunmuş, asgari ücrete zam yapılmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirmişti. Cumhur ittifakı ortaklarından gelen Bu açıklamalar asgari ücretliler arasında heyecan yarattı.

TEMMUZDA OLMASA DA EYLÜLDE ZAM GELEBİLİR

Diğer yandan asgari ücret zammı ile ilgili yeni bir iddia daha gündemde. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre Hükümet asgari ücrete ara Zam konusunda temmuzda kapıyı kapattı. Ancak Eylül ayında Enflasyonun baz etkisiyle düşmeye başlamasının ardından asgari ücrete ara zam yeniden gündeme gelebilir. SGK uzmanlarına göre hükümetin planı enflasyon düşüşü sonrası asgari ücreti arttırmak ve 4000 TL’lik bir ilave zam yapmak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücrete 2. Ara Zam İçin 3’lü Oran Çıktı! İşte Zam Tarihi

Asgari ücrete ara zam bekleyenlere son dakika yeni haber. Çalışma Bakanı “YOK” demişti ancak, yeni zam tarihi geldi. Asgari ücret zammında 3’lü oran belirlendi. Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak “Asgari ücrete ara zam yok” dedi. Fakat çalışanlar eyleme çıkmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR! Emekliye Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı Netleşti

Emekli zammı son dakika haberi… Hepsi sil baştan değişiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı belli oldu. 16 milyon emeklinin gündeminden düşmeyen Temmuz 2024 maaş zammı için artık kısa süre kaldı. Emekliler 3 gün sonra yeni zamlı maaşlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi farklı oranda, memur ve memur emeklisi ise […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
4A 4B 4C Emeklisinin 3 Gün Sonra Yatacak Zamlı Emekli Maaşı Listesi Açıklandı

Emeklinin heyecanı dorukta. 3 gün sonra zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başlıyor. Zamlı emekli maaşları erken açıklandı. İşte 4A 4B 4C emeklisinin yeni Zamlı maaş listesi… Milyonlarca emeklinin zam beklentisi devam ederken artık 3 gün kaldı nokta Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde yeni enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylece emeklinin 6 aylık zam oranı netlik kazanacak. Zamlı […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Tükoder Başkanı Koçal, “Yapılan zamlar ile ekonomik krize giren tüketiciyi kim kurtaracak?

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Genel Başkanı Aziz Koçal tarafından yapılan açıklama da; Enflasyon ile mücadele gerekçesi ile maaşlı/ücretli ve emeklilerimize yapılmak istenmeyen zamlar, sermaye temsilcileri talep edince yağmur gibi yağmaya başladı. Tüketicinin en temel ihtiyaçlarından olan elektriğe yapılan zam vatandaşın içinde bulunduğu yoksulluğun açlığın derinleştirilmesi ve karanlığa gömülmesi demektir. Başta yaşam hakkı olmak üzere, beslenme, […]