SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bayram Tatilinde Elektrikli Araç Şarjında Rekor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kurban Bayramı tatili boyunca Türkiye genelinde elektrikli araç şarj süresinde 140 bin 935 saate ulaşarak yeni bir rekor kırıldı.

Türkiye, Kurban Bayramı tatili sırasında elektrikli araç şarj süresinde büyük bir artış yaşadı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) verilerine göre, 15-23 Haziran döneminde toplam 3,6 milyon kilovatsaatlik elektrik üretimi gerçekleşti ve elektrikli araç kullanıcıları tarafından tüketildi.

ŞARJ SÜRESİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Bayram tatili öncesi 6-14 Haziran döneminde şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi, 15-23 Haziran dönemine göre yaklaşık yüzde 21 arttı. Bu dönemde şarj işlemi sayısında da yüzde 6,3’lük bir artış kaydedildi.

YENİ YATIRIMLARLA ŞARJ NOKTALARI ARTIYOR

Geçtiğimiz yıl ocak ayında 3 bin 81 olan şarj noktası sayısı, haziran ayı itibarıyla 19 bin 761’e yükseldi. Türkiye genelindeki hızlı (DC) şarj noktalarının sayısı 7 bini aşarken, yavaş (AC) şarj noktalarının sayısı ise 12 bin 639 oldu.

YEŞİL ENERJİYE YÖNELİM

Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin tamamını kullanan YEK-G belgeli yeşil şarj noktası sayısı da 7 bin 175’e ulaştı. Bu durum, Türkiye’nin yeşil enerjiye verdiği önemi ve bu alandaki yatırımlarını gözler önüne seriyor.

ŞARJ HİZMETLERİ MOBİL UYGULAMADA

Türkiye’de şarj hizmeti sunulan tüm istasyonların coğrafi konumları, şarj ünitesi ve soket sayıları, tipleri ve güçleri, ödeme yöntemleri, müsaitlik durumları ve şarj hizmeti fiyatları EPDK tarafından geliştirilen “Şarj@TR” mobil uygulaması üzerinden anlık olarak takip edilebiliyor.

Bu rekor, Türkiye’nin elektrikli araç kullanımında ve şarj altyapısında kaydettiği ilerlemeyi açıkça gösteriyor. Elektrikli araçların daha fazla tercih edilmesiyle birlikte, bu alandaki yatırımların da artarak devam etmesi bekleniyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Teknoloji
22 Haziran 2024
BtcTurk’e Siber Saldırı: Kripto Cüzdanlar Tehdit Altında

Ünlü kripto para borsası BtcTurk, 22 Haziran’da gerçekleşen siber saldırıda sıcak cüzdanlarındaki 10 kripto paranın bakiyelerinin bir kısmını kaybetti. Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk, siber saldırıya maruz kaldığını açıkladı. 22 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen saldırıda, sıcak cüzdanlarda bulunan 10 kripto paranın bakiyelerinin bir kısmının etkilendiği bildirildi. Şirket, saldırının detaylarını ve alınan önlemleri kullanıcılarıyla […]

Teknoloji
12 Haziran 2024
Elon Musk’tan Apple’a Büyük Tepki: iPhone’lar Yasaklanabilir

Elon Musk, OpenAI entegrasyonu nedeniyle Apple’a sert tepki gösterdi ve iPhone kullanımını yasaklayabileceğini söyledi. Elon Musk, Apple’ın iOS işletim sistemine OpenAI entegrasyonu planlarına yönelik ciddi güvenlik endişeleri nedeniyle şirket içinde Apple cihazlarının kullanımını yasaklama tehdidinde bulundu. GÜVENLİK KAYGILARI BAŞ GÖSTERDİ Elon Musk, Apple’ın son etkinlikte duyurduğu iOS 18 güncellemesinde OpenAI’nin ChatGPT’sinin entegre edilecek olmasının ardından […]

Kayıp Belgenin İzinde: Pinup Dedektif Bürosu Macerası
Kayıp Belgenin İzinde: Pinup Dedektif Bürosu Macerası

Pin Up Dedektif Bürosu – Gizemli Belgenin Peşinde Pin Up görev odası platformunun en heyecan verici odalarından biri olan “Dedektif Bürosu: Gizemli Belgenin Peşinde” sizi, eski bir dedektif bürosunda kaybolan önemli bir belgeyi bulmak için zorlu bir maceraya davet ediyor. Eski daktilolar, haritalar ve dedektif aksesuarlarıyla dekore edilmiş bu oda, sizi adeta bir film noir […]

Etkinlikler
09 Haziran 2024
EN İYİ UZAY HİKAYESİ YAZAN ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRLDİ

18 BİN OKULDAN 6 BİN ÇOCUK MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, ALPER GEZERAVCI VE VALİ DAVUT GÜL İLE BULUŞTU   EN İYİ UZAY HİKAYESİ YAZAN ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRLDİ İLGİLİ HABER Kartal’da ‘Marmara Denizi Günü’ Dolayısıyla Sahil Temizliği Yapıldı   Bilge Çocuk dergisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen “Uzayda Hayat” kısa hikâye yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. […]