SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Tehlike Çanları Çalıyor! Emekli Temmuz Zammı İçin Kötü Haberler Var

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli Temmuz zammı için tehlike çanları çalıyor. Kötü haber az önce geldi. Emeklileri bekleyen iki büyük tehlike açıklandı.

Emekli temmuz zammı için sayılı günler kala kötü haberi Profesör Doktor Aziz çelik verdi. Temmuz ayında emeklileri bekleyen tehlikeleri açıklayan Çelik, 2 büyük tehlike konusunda uyardı. Temmuz zammı ile ilgili emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir. Peki emekliyi bekleyen sorunlar neler? Emekli için hangi kötü haberler gelecek?

Emekliler ve memurlar, Temmuz ayında yapılacak zamları merakla beklerken, Çalışma ekonomisi uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, bu süreçte iki önemli tehlikeye dikkat çekti. Özellikle ekonomik sıkıntılar yaşayan ve maaşlarına zam bekleyen emekliler için bu uyarılar büyük önem taşıyor.

TÜFE VERİLERİ VE ZAM ORANLARI

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasının ardından emekli ve memur zammı için dört aylık enflasyon oranı belirlendi. Ocak ayında yüzde 6,70, Şubat ayında yüzde 4,53 ve Mart ayında yüzde 3,16 olarak gerçekleşen TÜFE artışı, Nisan ayı ile birlikte yüzde 18,70’e yükseldi. Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki zam oranını da belirliyor.

ZAM BEKLENTİSİ VE RAPOR HAZIRLIĞI

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında açıklanacak raporu merakla bekliyor. Hazine, varlıklarını korumak için gereken önlemleri alıyor. Temmuz ayının sonuna doğru emekliye ayrılanların sayısı yüzde 100 arttı. Emekliler ve memurlara Temmuz ayında rutin ara zam yapılacak. İşçilere ve SGK emeklilerine son altı aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise Toplu İş Sözleşmesi (TİS) farkı düşüldükten sonra enflasyon zammı uygulanacak.

İKİ ÖNEMLİ TEHLİKE

Prof. Dr. Aziz Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, Temmuz ayında bazı emeklilerin maaşlarında artış olmayacağını belirtti. Çelik, kök aylık döneminde bu durumun neden olduğunu vurguladı.

Kök Aylık Sorunu: Çelik, “Dört ay resmi enflasyon yüzde 18,7 olarak açıklandı. 6 aylık resmi enflasyonun en az yüzde 25 olmasını bekliyoruz. Temmuz ayı emeklilerinin zam ayı olacak, ancak iki önemli tehlike var. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri için kök aylık sağlama söz konusu. Yasaya uymayan, işçi ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında son 6 aylık resmi enflasyon (TÜFE) oranında zam alacaklar. Ancak bu zam, emeklilerin kök aylıklarına yapılacak. Şu anda kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan emeklilerin maaşları 10 bin TL’ye tamamlanıyor ve aradaki fark Hazine tarafından karşılanıyor,” dedi.

Maaş Artışı Belirsizliği: Çelik, emeklilerin maaşlarının azalmadığını ancak bazı emeklilerin beklenen zam oranlarını tam olarak almayabileceğini belirtti. Özellikle kök maaşı düşük olan emekliler için yapılacak zamların yetersiz kalabileceği ve bu durumun maaş artışında beklenen etkiyi yaratmayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
30 Haziran 2024
Vatan Partisi, “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığından açıklama: “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması kararı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi’nin Türkiye ekonomisinin kurtuluşu için çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu.   Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücrete 2. Ara Zam İçin 3’lü Oran Çıktı! İşte Zam Tarihi

Asgari ücrete ara zam bekleyenlere son dakika yeni haber. Çalışma Bakanı “YOK” demişti ancak, yeni zam tarihi geldi. Asgari ücret zammında 3’lü oran belirlendi. Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak “Asgari ücrete ara zam yok” dedi. Fakat çalışanlar eyleme çıkmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR! Emekliye Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı Netleşti

Emekli zammı son dakika haberi… Hepsi sil baştan değişiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı belli oldu. 16 milyon emeklinin gündeminden düşmeyen Temmuz 2024 maaş zammı için artık kısa süre kaldı. Emekliler 3 gün sonra yeni zamlı maaşlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi farklı oranda, memur ve memur emeklisi ise […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
4A 4B 4C Emeklisinin 3 Gün Sonra Yatacak Zamlı Emekli Maaşı Listesi Açıklandı

Emeklinin heyecanı dorukta. 3 gün sonra zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başlıyor. Zamlı emekli maaşları erken açıklandı. İşte 4A 4B 4C emeklisinin yeni Zamlı maaş listesi… Milyonlarca emeklinin zam beklentisi devam ederken artık 3 gün kaldı nokta Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde yeni enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylece emeklinin 6 aylık zam oranı netlik kazanacak. Zamlı […]