SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

En Az 4500 TL İLAVE ZAM! Asgari Ücretli İşçiye Büyük Müjde 17.33’te Geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Temmuz zammı için saatler kala yeni haberlerde gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete zam olup olmayacağı merak konusu olurken yeni kulis bilgisi geldi. En az 4.500 TL ilave zam iddiası konuşuluyor.

Temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Milyonlarca işçi için umutlu bekleyiş devam ederken her ne kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han kapıları kapatsa da hala zam umutları diri tutuluyor. Özellikle muhalefet ve Cumhur ittifakı ortaklarından yapılan açıklamalar asgari ücretlinin beklentisini ve umutlarını arttırıyor. Son gelen iddia ise asgari ücrete %25 enflasyon zammı yapılacağı yönünde. Peki asgari ücrete 4.500 TL zam gelecek mi?

Asgari ücret zammı için bekleyiş devam ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağı yönünde bakan Kesin ve net bir açıklama yapmıştı. Ancak çalışanların umutları hala taze. Çünkü hem hükümet ortağı olan Cumhur ittifakı ortaklarından hem de muhalefet partilerinden asgari ücret zammı için sesler yükselmeye devam ediyor. Asgari ücrete ara zam konusunda yeni talepler Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi.

ASGARİ ÜCRETE %25 ZAM

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han’ın zam olmayacak açıklamasına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete zam zorunluluğu olduğunu vurguladı. Temmuz ayında enflasyona göre bir asgari ücret artışı yapılması gerektiğine dikkat çeken Destici, hükümeti bu konuda hızla karar almaya davet etti. MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli’de aynı şekilde asgari ücret zammı talebinde bulundu. Hem muhalefetten hem de Cumhur ittifakı ortaklarından gelen bu taleplerin hükümet kanadından da yanıt bulması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE 4.500 TL İLAVE ZAM

Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş devam ederken tahmini zam miktarı ise 4.500 TL oldu. Eğer Asgari ücrete bu artış yapılırsa yeni asgari ücret 21.502 TL’ye yükselmiş olacak. Asgari ücret zammı ile ilgili gelen kulis bilgilerine göre Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. 3 Temmuz’da kabineyi toplaması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete yeni zam konusunu da gündeme getireceği tahmin ediliyor.

ZAM TARİHİ OLARAK EYLÜL AYI İŞARET EDİLDİ

Asgari ücret zammı için beklentiler devam ederken Sosyal Güvenlik uzmanları temmuzda bir zam olmasa bile Eylül ayında asgari ücrete zam yapılacağını söylüyor. Sosyal Güvenlik uzmanlarının gerekçesi ise Eylül ayından itibaren Enflasyonun baz etkisiyle düşmeye başlaması oldu.

Hem hükümet ortaklarından hem de muhalefetten gelen Bu açıklamalar Asgari ücretli çalışanları da bir hayli heyecanlandırmış durumda. Çalışanlar hala zam beklentilerini diri tutmaya devam ediyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Altın Sahipleri Dikkat! Panik Yapmayın ‘Büyük Yükseliş’ Geliyor

Altın sahipleri, gram altın fiyatlarının yeni haftada yaşadığı düşüş nedeniyle endişeli. Ancak uzmanlar uyardı, “sakın paniğe kapılmayın büyük yükseliş” geliyor. Altın fiyatları son dönemlerde düşüş trendi içine girdi. Yeni haftaya da düşüşle başlayan gram altın fiyatları yatırımcısını endişelendirdi. Altın sahipleri için 250 TL’ye kadar zarar kaydedilirken uzmanlardan uyarı geldi. Elinde altın olanlara seslenen Uzmanlar, “sakın […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Zamlı Emekli Maaşları Belli Oldu! 3 Temmuz’dan İtibaren Verilecek Maaş Listesi

Zamlı emekli maaşları son dakika açıklandı. 4A 4B 4C emeklisinin 3 Temmuz’dan itibaren alacağı maaş listesi yayınlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bugün ekonomi gündemine dair önemli değerlendirmeler geldi. Mehmet Şimşek asgari ücret zammı ve emekli zammı ile ilgili de konuştu. Bu açıklamaların hemen ardından da 3 Temmuz’dan itibaren verilecek zamlı emekli maaşlarının listesi […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Mehmet Şimşek SON DAKİKA Açıkladı: Asgari Ücret Bu Yıl Artmış Olacak

Asgari ücrete ara zam son dakika! Bakan Şimşek az önce açıkladı. Asgari ücret bu yıl artacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin döviz rezervlerini endişe kaynağı olmaktan çıkardığını belirtti. Asgari ücretin bu yıl reel olarak artacağını ve enflasyona karşı vatandaşları korumaya devam edeceklerini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT-Habertürk canlı yayınında […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Emekliye EKSTRA ZAM! Temmuz 2024 Zammına 2 Gün Kala ‘Kimseye Sürpriz Olmasın’ Diyerek Açıkladı

Emekliye ekstra zam geliyor. Temmuz zammı için 2 gün kala “kimseye sürpriz olmasın” diyerek duyurdu. Temmuz 2024 maaş zammı için artık sayılı saatler kalırken SSK ve Bağ-Kur emeklisine sürpriz haber geldi. O isim, emekliye ekstra zam geleceğini belirterek tarih ve rakam verdi. “Kimseye Sürpriz Olmasın” diyen SGK uzmanı Emin Yılmaz, emekli maaşlarına yapılacak refah payı […]