SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Ve 21.000 TL oluyor! 19.21’de Flaş Asgari Ücret Açıklaması

Yayınlanma:
ABONE OL

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarının aksine, asgari ücrete Eylül ayında mutlaka zam yapılacağını iddia etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Türkiye’de asgari ücret düşük değil” açıklaması, milyonlarca asgari ücretliyi kızdırdı. Hükümet kanadından gelen açıklamalar zam yapılmayacağını kesin bir dille belirtse de, SGK Başuzmanı İsa Karakaş bu konuda farklı düşünüyor.

HÜKÜMET KANADINDAN AÇIKLAMALAR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de asgari ücretin düşük olmadığını belirterek zam yapılmayacağını söyledi. Bu açıklama, asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlar arasında büyük tepki topladı. Hükümetin diğer yetkilileri de benzer açıklamalar yaparak zam yapılmayacağını vurguladı.

UZMAN GÖRÜŞLERİ

Ancak, SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Şimşek’in açıklamalarının ardından farklı bir iddiada bulundu. Karakaş, asgari ücrete Eylül ayında mutlaka zam yapılacağını ısrarla dile getirdi. “Asgari ücretin güncellenmesi kaçınılmaz bir son,” dedi.

İSA KARAKAŞ’IN AÇIKLAMALARI

İsa Karakaş, gelir dağılımındaki uçuruma dikkat çekerek, en yüksek gelir dilimi ile en düşük gelir dilimi arasındaki farkın 15 kattan fazla olduğunu belirtti. Nüfusun sadece yüzde 1’inin Gayri Safi Milli Hasılanın yüzde 40’ına sahip olduğunu ifade eden Karakaş, asgari ücretin bu yüksek uçurum arasında dörtte bir oranında eridiğini söyledi.

ARA ZAM BEKLENTİSİ

Karakaş, asgari ücrete Eylül ayında yapılacak zam oranının yüksek olacağını belirtti. “Gelir dağılımındaki dengesizlik, asgari ücretin güncellenmesini kaçınılmaz hale getiriyor,” dedi.

Asgari ücretliler, hükümet kanadından gelen zam yapılmayacağı açıklamalarına rağmen, SGK Başuzmanı İsa Karakaş’ın Eylül ayında zam yapılacağı yönündeki iddialarını umutla bekliyor. Gelir dağılımındaki dengesizlik ve enflasyonun etkisi, asgari ücretin güncellenmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Eylül ayında yapılacak olası bir zam, asgari ücretlilerin maddi durumunu iyileştirme yolunda önemli bir adım olabilir.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Yeni Emekli ve Asgari Ücret Zammı! Yüzde 42,68 Zam Onayı Verildi

Yeni emekli ve asgari ücret zammı hesabı yapıldı. Enflasyon ve refah payı ile yüzde 42,68 zam onaylandı. Emekli ve asgari ücretli milyonlarca kişi zam bekliyor. Hayat pahalılığı ve enflasyon vatandaşı canından bezdirirken gözler 3 Temmuz’a çevrildi. TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyonunun ardından 6 aylık enflasyon rakamları netleşecek ve böylece de emekli zammı oranları kesinleşecek. Artık […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Altın Sahipleri Dikkat! Panik Yapmayın ‘Büyük Yükseliş’ Geliyor

Altın sahipleri, gram altın fiyatlarının yeni haftada yaşadığı düşüş nedeniyle endişeli. Ancak uzmanlar uyardı, “sakın paniğe kapılmayın büyük yükseliş” geliyor. Altın fiyatları son dönemlerde düşüş trendi içine girdi. Yeni haftaya da düşüşle başlayan gram altın fiyatları yatırımcısını endişelendirdi. Altın sahipleri için 250 TL’ye kadar zarar kaydedilirken uzmanlardan uyarı geldi. Elinde altın olanlara seslenen Uzmanlar, “sakın […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Zamlı Emekli Maaşları Belli Oldu! 3 Temmuz’dan İtibaren Verilecek Maaş Listesi

Zamlı emekli maaşları son dakika açıklandı. 4A 4B 4C emeklisinin 3 Temmuz’dan itibaren alacağı maaş listesi yayınlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bugün ekonomi gündemine dair önemli değerlendirmeler geldi. Mehmet Şimşek asgari ücret zammı ve emekli zammı ile ilgili de konuştu. Bu açıklamaların hemen ardından da 3 Temmuz’dan itibaren verilecek zamlı emekli maaşlarının listesi […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Mehmet Şimşek SON DAKİKA Açıkladı: Asgari Ücret Bu Yıl Artmış Olacak

Asgari ücrete ara zam son dakika! Bakan Şimşek az önce açıkladı. Asgari ücret bu yıl artacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin döviz rezervlerini endişe kaynağı olmaktan çıkardığını belirtti. Asgari ücretin bu yıl reel olarak artacağını ve enflasyona karşı vatandaşları korumaya devam edeceklerini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT-Habertürk canlı yayınında […]