SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Beklenmedik Sürpriz! 14:59’de Emekli Maaşına Zam Müjdesi Açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliye erken zam sürprizi. Kimsenin beklemediği müjde 14.59’da geldi. Peki emekliye refah payı verilecek mi?

Emekli maaşı alan Milyonlarca kişi Temmuz ayı zammını bekliyor. 3 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon doğrultusunda emekli zammı rakamları kesinleşecek. 6 aylık Enflasyonun belli olması milyonlarca emeklinin maaşını da öğrenmesi demek olacak. Artık zam için sayılı saatler kala refah Payı ile ilgili de açıklamalar geldi. Peki emekliye verilmeyecek denen refah payı zammı verilecek mi?

EMEKLİYE NE KADAR ENFLASYON ZAMMI YAPILACAK?

Emeklinin beklediği ve TÜİK tarafından 3 Temmuz saat 10.00’da açıklanacak olan enflasyon oranlarının %2.52 civarında olacağı tahmin ediliyor. Böylece emeklinin 6 aylık zam oranı ise %25.81’e yükselmiş olacak. SSK ve bağ-kur emeklisine %25.81 zam beklenirken memur emeklisine ise enflasyon farkı olarak %10.81 zam verilecek.

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Enflasyon zammı kesin ancak emekliler için refah Payı da büyük önem taşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan refah Payı olmayacak yönünde bir açıklama yaptı. Fakat bu açıklamanın yanlış anlaşıldığı da düşünülüyor. O nedenle gözler Cumhurbaşkanı erdoğan’da. Bugün yapılacak kabine toplantısından bu konuda da bir karar çıkması bekleniyor.

SGK UZMANLARI EMEKLİ ZAMMI İÇİN NE DİYOR?

Emekli zammı için SGK uzmanlarının görüş ve tahminleri de yakından takip ediliyor. Konuyla ilgili konuşan İsa Karakaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliye refah payı zammı için çalışma başlattığını duyurdu. Emekliye verilecek payı zammının 10 puanı olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda da Temmuz 2024 emekli zammı %35 olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2024 KAÇ TL OLACAK?

Emekliye en düşük maaş konusunda da yeni tahminler var. Temmuz 2024 en düşük emekli maaşının 15.000 TL olarak beklendiği biliniyor. Ancak şu anda kesinleşen bir durum yok. SGK uzmanı İsa Karakaş ise emekliye enflasyon oranında bir artış yapılacağını ve en düşük emekli maaşının 13.500 TL olacağını düşünüyor.

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR

Emekli maaş zammı içinde görüşmelerin yapılacağı, zam oranlarının masaya yatırılacağı kabine toplantısı bugün yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak olan kabine toplantısında en düşük emekli maaşı zammı, emekliye enflasyon zammı ve refah Payı zammı değerlendirilecek. Konu ile ilgili son kararı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği öğrenildi.

Emekliler için bugün ve yarın son derece kritik. Milyonlarca emeklinin beklediği zam oranları Nihayet ortaya çıkacak ve kesinleşecek. Bugünkü kabine toplantısının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilk ipuçlarını vermesi bekleniyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
02 Temmuz 2024
Temmuz 2024 Emekli Zammı İçin Saatler Kala SÜRPRİZ Detay Açıklandı! Refah Payı ve Seyyanen Zam Çifte Müjde İle Geliyor

Temmuz 2024 emekli zammı için saatler kala müjdeli haber geldi. Sürpriz detay az önce açıklandı. Emekliye çifte müjde ile seyyanen zam ve refah payı sürprizi var. Türkiye’deki 16 milyon emekli gözünü 3 Temmuz tarihine çevirdi. Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanması ile birlikte 6 aylık zam oranı belli olacak. Emekliler, sadece enflasyon zammı değil aynı zamanda […]

Ekonomi
02 Temmuz 2024
Hesaplara Trink 15 Bin TL Yatıyor! TC Kimlik Numarası 0-2-4-6-8 İle Biten SMS İle Göndersin Alsın

TC kimlik numarası 0-2-4-6-8 ile bitene nakit destek ödemesi geldi. Başvuru yapanın hesabına trink 15 bin TL yatacak. Ekonomik kriz sebebiyle acil nakit ihtiyacı artan vatandaşın ilacı Akbank’tan geldi. Adeta müşterilerinin imdadına Hızır gibi yetişen Akbank, müthiş bir kredi kampanyasına imza atıyor. Akbank SMS ile kredi başvurularını açtı. Hem mobil uygulama üzerinden hem de SMS […]

Ekonomi
02 Temmuz 2024
10.000-10.500 TL Arası Maaş Alan Emekliye Müjde! Yeni Zamlı Maaşlar Açıklandı

Emekli maaşı 10.000-10.500 TL arası olan emekliye son dakika haberi. Yeni zamlı emekli maaşı listesi çıktı. 3 Temmuz’dan sonra bakın ne kadar alacaklar! SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zamlı maaşları artık saatler sonra belli olacak. Milyonlarca kişi TÜİK’in enflasyon açıklamasını merak ve heyecanla bekliyor. Özellikle geçim zorluğu çeken emekliler hem enflasyon zammı hem de refah payı […]

Ekonomi
02 Temmuz 2024
Emekliye Sürpriz Zam 07.45’te Açıklandı

SSK ve Bağ-Kur emeklisine gelecek süper zam açıklandı. Gelmez denen refah payı geliyor. İşte yeni emekli zammı oranları… Milyonlarca emekli için yarın yeni zamlı maaşlar belli oluyor. SSK ve Bağkur emeklisi, en düşük emekli maaşı alanlar, memur emeklisi TÜİK’in açıklamasına odaklandı. Son günlerde en çok merak edilen sorulardan biri de refah payı zammı olacak mı […]