Okula molotof kokteylli saldırı

Yayın: 09:38 - 18.09.2010
Güncelleme: 09:38 - 18.09.2010

İSTANBUL(CİHAN)- Maltepe’de, Gülensu İlköğretim Okulu’na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler molotofkokteyli saldırı düzenledi. Okulda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi.Olay saat 23.00 sıralarında, Maltepe Gülensu Mahallesi Okul Sokak’ta bulunan Gülensu İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi veya kişiler okulun öğretmenler odası ve sınıfların da bulunduğu giriş katının 2 ayrı noktasına molotofkokteyli attı. Çıkan yangın öğretmenler odası ve bir sınıfta maddi hasara neden oldu. Saldırganlar olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi.

Okuldan yükselen dumanları fark eden mahalle sakinleri yangını polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangına müdahale ederek yangını büyümeden kontrol altına aldı. Öğretmenler odası ve bir sınıfın camları kırıldı. Duvarlarında yanık izleri oluştu. Dolap, masa ve sandalyeler kullanılamaz hale geldi. Okul içindeki dumanın tahliyesi için itfaiye ekipleri bir süre daha okulda çalışmalara devam etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı, okulun yakınında bulunan terk edilmiş bir yerde de arama çalışmaları yapıldı. Polis saldırgan ya da saldırganların kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Okulun kantin görevlisi “Yangın haberini duyar duymaz okula koştum. Kim yapmış, neden yapmış bilgim yok.” dedi. Bir mahalle sakini “Eğer okulumuzu yakıyorlarsa yarın da canımızı yakarlar, hükümetin önlem almasını istiyoruz.” diye konuştu. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Exit mobile version