SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İSKİ’nin fatura vurgunu tepki çekti: Yüzde 36 zam, 40 ve üstü gün sayaç okuma

Yayınlanma:
ABONE OL

İSKİ’nin suya %36 zam kararı sonrası fatura vurgunu ortaya çıktı. Fatura okuma gün sayısının 40 ve üstü gün olduğu öğrenildi.

İSKİ geçtiğimiz Mayıs ayında suya %36 zam yapmıştı. Bir yandan bu fahiş zammın yankıları devam ederken bir yandan da ortaya çıkan İddia vatandaşı çileden çıkardı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre İSKİ, İstanbulluların sayaçlarını okuma gün sayısını yasal sınır olan 25 35 gün süresini aşarak 40 ve üstü gün üzerinde gerçekleştiriyor. Bu şekilde fahiş fatura kesimi yapmaya başladığı iddia edilen İSKİ’ye tepkiler çığ gibi büyüyor.

İstanbullu vatandaşlar, zamanında yapılmayan sayaç okumaları nedeniyle su tüketiminin arttırını ve faturalarını daha yüksek geldiğini belirterek itirazlarını yaptıklarını ancak İSKİ tarafından bu itirazların reddedildiğini söylüyor.

Daha önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İBB’nin doğalgazda sayaç okuma üzerinden hatalı işlem yaptığını belirlemişti. Bu sebeple İGDAŞ’a soruşturma başlatılmıştı. Benzer bir soruşturmanın önümüzdeki günlerde İSKİ içinde başlatılması bekleniyor. Çünkü vatandaşların İSKİ ile ilgili şikayetleri her geçen gün artıyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler