Kartallı Caddebostan’a Taşınıyor

Yayın: 16:36 - 30.07.2009
Güncelleme: 16:36 - 30.07.2009

İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin en büyük hizmetlerinden biri olan Caddebostan plajı, Kartallılarla dolup taşıyor.

80’li yıllarda yapılan sahil yolu ile Kadıköy’ü Tuzla’ya  bağlayan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, İstanbul’a kazandırdığı Sahil Yolu ile trafik sorununu çözdü.

Denizi doldurarak elde edilen 6 şeritli yol, sağlı sollu yeşil alanlarla dolduruldu. Bu alanlara spor tesisleri, çay bahçeleri, çocuk oyun alanları gibi tesisler yapıldı.

Bu tesislerden biri de Caddebostan’da yapılan Halk Plajı’dır.

Sahil yolu öncesi yüzlerce noktadan denize giren İstanbullu, şimdi yalnız Caddebostan’dan denize giriyor.

Büyük Şehir Belediyesi’nin önemli bir hizmeti olan Caddebostan Halk Plajı, haftanın 7 günü 24 saat çevre ilçelerin sakinleri ile dolup taşıyor. Plaj, yaklaşık 300 metre uzunluğunda kıyı şeridine sahip. Yaklaşık 500 şemsiye ve şezlongun yer aldığı Caddebostan Halk Plajı’na giriş ücretsiz. Soyunma kabini, duş, büfe ve güvenlik birimlerinin yer aldığı plaj tıklım tıklım dolu.

Şemliye ve şezlonglar için 2’şer TL ücret alınan plajda büfe fiyatları da piyasa fiyatları çıvarında.

Temizlik, bakım ve güvenliğin üst seviyede olduğu plajda; can kuran ve sürat motoru her an hazır bekliyor.

Kaya ve midyeler

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, plaj tabanındaki kayalar ve bu kayalara tutunmuş midyeler ile deniz kirliliği hariç; Caddebostan Halk Plajıyla İstanbulluya önemli bir hizmet sunuyor.

Ancak kafalardaki soru şu. Neden sadece Caddebostan plajı? Pendik’te, Kartal’da, Maltepe’de neden plaj yok. Sahilin yüzlerce noktasından denize giren İstanbullu şimdi neden Caddebostan’a taşınmak zorunda?

Kartallı; Kartal’daki Halk Plajı’nı, Belediye Plajı’nı, Kumluk Plajı’nı, Nizam Plajı’nı, Askeriye Plajı’nı, Tekel Plajı’nı; İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden geri istiyor.

Haber: M. Nazım Telli

Exit mobile version