SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Özerol : “ Otopark sorunu İstanbul’un sorunu”!…

Yayınlanma:
ABONE OL

Hürriyet Caddesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK’ın uhdesinde olan  park işletmesinin , Kartal’ın en işlek ve hareketli caddesi konumunda olduğu belirtilen Hürriyet Caddesi üzerinde uygulanan park işgalinin  yasa dışı olduğu ortaya çıktı.

ÖNEMLİ VE DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALAR YAPTILAR

İstanbul Büyükşehir Başkan Vekillerinden ve tecrübeli duayen belediyeci Ümit Özerol, CHP İl Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün ve Kartal Belediyesi Meclis üyesi Ahu Zengin ile Hürriyet Caddesi üzerindeki İSPARKIN otoparkını masaya yatırarak mercek altına aldık. Kartal’ın her sorunu ile yakından ilgilendiği bilinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan vekillerinden Ümit Özerol, İl Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün ve Ahu Zengin,  park sorunu ile ilgili önemli ve dikkat çekici açıklamalarda bulundular. İşte (O) açıklamalar.

ÜMİT ÖZEROL: “ Otopark sorunu İstanbul’un sorunu. Bu sorunu bugünkü durumundan  daha da halledilmesi idarecilerin işi.Ama  İdareciler ya bu işi bilmediklerinden veyahut ta buradan elde ettikleri gelirin fazla olması nedeniyle  halkı düşünmediklerinden kaynaklanıyor bu kadar sıkışıklık.Bugün  Kartal Hürriyet Caddesi’ndeki durum da İdarecilerin  olaya yeteri kadar eğilmemeleri,ikincisi de buradan elde edilen gelirin  halkın buradan dolayı ne kadar şikayetçi olduklarına  bakmayacak tadar  paralı olmasından kaynaklanıyor. Ondan. Demek ki halkın huzurundan ve rahatından PARA daha ön planda” diye konuştu.

Özerol: “KAYMAKAM, BELEDİYE BAŞKANI VE EMNİYET MÜDÜRÜ BİR ARAYA GELMELİ

Özerol,şöyle devam etti: “  Bu da ülkemizin genel karakterist’i Altını özellikle çiziyorum Kartal’da şu anda OTOPARK sorunu olmamalı.Çünkü Kartal’ın  hem yapılmış  emde doğal otoparkları var. Ne var ki bu otoparkları İdareciler kullandırtamıyorlar. Bunun sebebe de şu;Kartal’ın İdarecileri arasında  ben zannediyorum ki,bir mutabakat toplantısı yapılmalı ve Kartal’ın nasıl idare edilebileceği noktasında  UZLAŞMA toplantısı yapılmıyor,yapılamıyor.Kartal Kaymakamı,Kartal Belediye Başkanı ve Kartal Emniyet Müdürü BİR ARAYA gelse,Trafik sıkışıklığına neden olan yolları beraber dolaşsalar bunun çözümünü yerinde görürler.Ama demek ki BUNU yapamıyorlar. Kimisi işte “Burası Büyükşehir’e aıit” diyor, Büyükşehir’e atıyor,kimisi “Burası Kartal belediyesi’ne aittir” deyip Kartal belediyesine atıyor.Böyle olunca da HALK kimden şikayetçi  olacağını bilmeden  bu iş böle gidiyor ama bu İŞ BÖYLE gitmez yani.Bunu birisi gelir değiştirir.” Uyurasında bulundu.

Ümit Özerol, çok önemli bir açıklamada bulundu ve Hürriyet Caddesi’nin ANA ARTER olmadığını caddenin her iki yanını da Otopark yeri olarak kullanamayacağını da sözlerine ekledi.

GÜZELGÜN: “ Kartal’daki Park sorunu,özellikle Hürriyet Caddemizdeki sorun çok büyük önem arz ediyor.İSPARK  kuruluşu maalesef buradaki vatandaşlarımızın artık evlerinin önünden pARK yapma ücreti almaya başladı.Şu anda Kartal’da İSPARK  maalesef bu tür çalışmaları yapıyor,yapacağa da benziyor.Ve araçlara da ÇİFT taraflı park etme imkanı veriliyor.Ve buradan çok ciddi bir ücret  karşılığında para alınıyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşı tüyü yolunacak GAZ yerine mi koyuyor? Büyükşehir belediyesi  yaptığı bir çok yanlışlığın halkalarına her gün bir yenisini daha ekliyor, eklemeye de devam edeceği gözlemleniyor.Büyükşehir’e “DUR” demenin zamanı geldi” diye konuştu,

ANA ARTER DEĞİL

Kartal’ın ve bölgenin meselelerini yakından bilen ve takip eden bir politikacı olarak ta tanınan CHP İstanbul İl Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün, çok çarpıcı ve dikkat çekici ŞOK açıklamayı da şöyle yaptı:

ÇÖZÜM ÜRETMİYORLAR

“ Hürriyet Caddesi bir kere ANA ARER değil. Kartal’a gelen Hürriyet mahallesi, Atalar ve ya Yakacık’tan buraya gelecek vatandaşlar arabasını park etmek için  bir sürü uğraş veriyor, çok büyük sıkıntılarla da karşı karşıya kalıyor. Maalesef İSPARK İşkâl etmiş her tarafı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Sayın Kadir Topbaş’a seslenmek istiyorum.Vatandaşın cebinden elinizi çekin,bu işlerden de vazgeçin.Halkın özellikle evlerinin önünü tadar  taşıdığınız o isnatlardan  vazgeçmeniz lazım bir insanın evinin önündeki  yolundan ücret alınmaz,alınmamalı.Artık bu noktaya gelindi.İstanbul’da zaten PARK sorunu çekilemez bir nokta da. Ne var ki ilgililer,sorumlular PARK sorununu  ve Trafik sorununu tamamen ortadan kaldıracak çözüm       ve çözümler üretememekte.Üzülerek ifade ediyorum.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı vurdum duymaz  şeklinde bu İSPARK’ LA daha  çok imkan vermeye,daha çok geliştirmeye başladı. Ben özellikle şunu ifade etmek istiyorum. İSPARK’ LA ilgili  çok ciddi sıkıntıları ilerde  daha çok göreceğiz, daha çok yaşayacağız. Bu şehrin insanları bu şehrin genel anlamdaki yapılarının değişmesi için bu sorunların ivedilikle çözüm bulunması gerekiyor. Çözümün Anahtarı hepimizin elinde.Ancak Kartal’ın  kendi topraklarını,kendi imkanlarını kendi idealiniz  uğruna kullanacaksınız.Olmaz böyle şey.Sayın Topbaş,yarın İSPARK’ıda özelleştirecektiniz.Bunu çok iyi biliyorum.Birilerine PEŞKEŞ çekeceksiniz.Ülke zaten bir çok noktada satıldı.Yeter artık bir an önce  Kartal’daki Park ve Trafik  probleminin çözülmesi lazım.

BUNUN HESABI SİZDEN SORULUR

Tekrar ediyorum ve hatırlatıyorum. Hürriyet Caddesi bir Ana arter değildir. Burası bir ARA sokaktır ve bur da normalde Kartal belediyesine ait olması gerekmektedir. Konunun hukuki boyutu vardır. Ana arter olmayan bir caddenin her iki yanı da ücretli PARK alanına dönüştürülemez. Bu uygulama bir yerde ÇAĞ dışı bir uygulamadır. Yanlışlıklar yapılmaktadır. Bilmeyenlere burasını ANA ARTER diye yutturuyorlar. Bu yutturma Kartal halkına ve Kartal belediyesine çok büyük bir haksızlıktır.Belediye başkanına yapılmış  hukuksuzluktur,Kartal halkına da hukuksuzluktur.Sayın Topbaş,hesabınızı bir türlü anlayamadım,anlamakta da zorluk çekiyorum.Bin HESABINIZ VAR KARTAL’la ilgili.Bu hesabınız bir gün  döner ve bunun hesabı da sizden sorulur”. Dedi.

BEN İNANMIYORUM

AHU ZENGİN: “ Kartal’ın sonuçta çarşısı küçük bir yer dar bir alan olduğu için kalıcı bir çözüm bulunabileceğine ben inanmıyorum. Hasan doğan Spor Kompleksi var, ama otomobil sahipleri nedense orasını tercih etmiyorlar. İlçe belediyesi olarak yerimiz yok, şimdilik. Her geçen sene gittikçe Kartal’ın Trafik ve Park sorunu içinden çıkılamaz duruma gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hürriyet Caddesi’nden DERHAL elini çekmeli ve bu caddeyi Kartal belediyesine terk etmeli. Çünkü Hürriyet caddesi ANA ARTER konumunda değil” hatırlatması yaptı.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]