SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlanacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 29 Ekim 2010 Cuma günü saat 18.00’de Fener alayı düzenleyecek. Kartallı Kâzım Meydanında başlayıp Kızılay Bulvarı, Üsküdar Caddesi ve Kartal Baba geçidini takiben Kartal Meydanında son bulacaktır.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesaj  ise şu şekilde:

EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

“Dörtnala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim”

Yüzlerce yıldır bu memlekete göz dikenler, 1. Dünya Savaşı ile istediklerine ulaşmak üzeredirler. Batı düşünündeki ‘Şark Meselesini’ çözmek ve böylece kıtaları, ticaret yollarını bağlayan, zengin petrol ve maden yataklarına erişmenin anahtarı verimli Anadolu topraklarını ele geçirmek…

Oysa ‘Hasta Adamı’ ortadan kaldırarak emperyalist emellerine ulaşacaklarını düşünenler kısa sürede yanıldıklarını anlayacaklardır. Çünkü ‘ezelden beri hür yaşamış’ Anadolu, kendisine zincir vurmak isteyen çılgınlara isyan bayrağını açmış, Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandırmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın başarısı yalnız askerin değil, tüm ulusun başarısıdır. Çünkü gücünü ‘Ya istiklal, ya ölüm!’ diyerek Milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş halkından almıştır. Toprakları bilfiil işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, devleti fiilen yok edilmişken, yokluklardan yarattığı ordusuyla, tarihin en haklı, en onurlu ve ilk anti-emperyalist savaşını vermiştir. Dahası, dünyada bir ilk olarak, bu mücadele Milli bir Meclis tarafından yürütülmüştür. Devlet otoritesinin, organizasyonunun fiilen olmadığı bir ortamda, Milli Egemenliğe dayalı olarak oluşturulan Gazi Büyük Millet Meclisi ile!…

23 Nisan 1920’de Meclis’in açılmasıyla ulusun egemenliği, temsilcileri kanalıyla Meclis’e geçmişti. Bir anlamda eylemli olarak yeni devlet kurulmuş, fakat henüz adı konulmamıştı. Önce Türk Milleti’ni yok olmakla yüz yüze getiren gerçeklerle yüzleşen Büyük Millet Meclisi, bu onurlu bağımsızlık savaşını verdikten sonra devletin adını ve yönetim biçimini belirledi. Bunu Atatürk şöyle dile getiriyordu.

“Cihan tarihinde, bir Cengiz, bir Selçuk, bir Osman devleti tesis eden Türk milleti, bu defa doğrudan doğruya, kendi nam ve sıfatında bir devlet kurmuştur. Millî mukadderatını eline alarak, millî saltanat ve egemenliği bir şahısta değil, milletçe seçilmiş vekillerden meydana gelen mecliste temsil etmiştir. Kısaca yeni Türk devleti ‘şahıslar devleti’ değil, ‘halk devletidir’ Millî egemenlik bütün kişisel yönetimlere karşıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nde tacidar yoktur, diktatör yoktur ve olmayacaktır. Devletin başında tek bir kuvvet vardır, o da millî egemenliktir.”

Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve âdetlerine en uygun olan yönetim” dediği Cumhuriyet, 29 Ekim 1923’te ilân edilir. Ulusal Egemenlik, Cumhuriyet yönetiminde Demokrasiyle yaşama geçecektir.

Cumhuriyetle birlikte lâik, demokratik, sosyal hukuk devleti yaşama geçirilmiştir. Yüzlerce yıl göz ardı edilmiş ‘Anadolulu’ Cumhuriyetle birlikte birey olmuştur, devletin ana unsuru olmuştur. Yurttaşların eğitimi, sağlığı, hukuki hakları garanti altına alınırken, Cumhuriyet yönetimiyle temsili sistem başlamış, halkla birlikte topyekun bir ekonomik kalkınma başlamıştır. Cumhuriyetle çağdaş yurttaş, çağdaş toplum, çağdaş devlet yaratılmıştır. Cumhuriyet fırsat eşitliği sunarak her alanda pek çok insan gücü yetiştirmiş ve bu insan gücü ciddi bir bilimsel, sanatsal, kültürel zenginlik oluşturmuştur. Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti 1923’ten bugüne dünya uluslar ailesinin saygın bir bireyi, bölgesinde bir güç ve denge unsuru olarak varlığını korumaktadır.

Bu kazanımların yanı sıra, daha da önemlisi, 1923’ten bugüne tüm dünya savaşlarla boğuşurken Türkiye Cumhuriyeti “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesi temeline oturan dış politikasıyla bir savaş yaşamamıştır. Bilindiği gibi Cumhuriyetimiz kurulduğu günden beri gerek içten, gerek dıştan çeşitli saldırılara uğramaktadır. Cumhuriyetimize kastedenler eşi benzeri görülmemiş yöntemler de kullanmaktadır. Ancak şurası kesindir ki, Cumhuriyetimiz bugüne dek olduğu gibi bugünden sonra da her türlü saldırıyı göğüsleyecek kadar güçlüdür, kökleşmiştir.

Çünkü; CUMHURİYETİMİZİN MAYASI SAĞLAMDIR. KURULUŞ FELSEFESİ SAĞLAMDIR. KURUCU İRADESİ SAĞLAMDIR.

Çünkü; CUMHURİYETİMİZİN MAYASINDA BÜYÜK TÜRK MİLLETİ VARDIR. BÜYÜK MİLLETİMİZİN, EN BÜYÜK BAYRAMINI İÇTENLİKLE KUTLAR, ESENLİKLER DİLERİM.

Op. Dr. Altınok ÖZ

Kartal Belediye Başkanı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 87. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İlk olarak 28 Ekim 2010 Perşembe günü saat 13.00’de Kartal Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtına protokol sırasına göre çelenk konulacak.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunacak ve göndere bayrak çekilecek.

Törenin ardından Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezine geçilecek. Bu arada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün mektubunun da bulunduğu ‘CUMHURİYET’E MEKTUP’ adlı sergi gezilecek. Saat 19.00’da Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde bir resepsiyon verilecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama çerçevesinde saat 20.00’de Kartal Meydanında Grup Kara Patlıcan, Zeynep Başkan ve Davut Güloğlu sahne alacak.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 87. Yıldönümü nedeniyle hazırlanan törenlere tüm Kartallılar  davetlidir.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]