Sultanbeyli’de mobilya imalathanesi sahibi 2 kişi 300 bin TL fidye için kaçırıldı

Yayın: 14:00 - 04.11.2010
Güncelleme: 14:00 - 04.11.2010

Sultanbeyli’de 2 kişiyi 300 bin lira fidye almak için kaçırdıkları belirlenen 10 kişi, polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı. Operasyon anı polis kamerasıyla da görüntülendi.

25 Ekim Pazartesi günü yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti; Sinan Sinanoğulları ve eniştesi Ali Çalımlı, Sultanbeyli’de sahibi oldukları mobilya imalathanesine giderken yanlarına yaklaşan bir otomobile bindirilerek kaçırıldı.

Zanlılar bir süre sonra Sinanoğulları’nın Samandıra’da kuyumculuk yapan ağabeyi Yüksel Sinanoğulları ile irtibat kurdu. Yüksel Sinanoğulları’nı telefonla arayan zanlılar, kardeşi ve eniştesi için 300 bin lira fidye istedi. Bunun üzerine ağabey Sinanoğulları, polisi arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektifleri inceleme başlattı. Başlatılan takip sonucu Sinan Sinanoğulları ve eniştesi Ali Çalımlı’nın ilk önce Pendik Tepeören’de bir barakada tutuldukları, daha sonra ise Akfırat’ta başka bir eve götürdükleri belirlendi.

Ağabey Sinanoğulları, kendisini tekrar arayan zanlılara parayı tek seferde veremeyeceğini belirterek, ilk başta 25 bin lira ödeyebileceğini söyledi. Bunun üzerine şüpheliler, parayı bir poşet içinde TEM Otoyolu Samandıra mevkiinde bir yere bırakmasını istedi. Bırakılan parayı alan zanlılar, Ali Çalımlı’yı rahatsızlanması üzerine 29 Ekim Cuma günü Pendik Kurnaköy’de serbest bıraktı.

Polise başvuran Ali Çalımlı, Sinan Sinanoğulları’nın Akfırat’ta tutulduğu yeri söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Dikkat çekmemek için bir nakliye kamyonunun kasasına binerek eve giden polis, operasyon düzenledi. Operasyonda, gözleri ve elleri bağlı bir şekilde tutulan Sinanoğulları kurtarıldı. Evde bulunan kişi ise gözaltına alındı.

Sultanbeyli’de tespit edilen bir restorana da aynı anda operasyon düzenleyen polis kaçırma olayını organize ettiği öne sürülen İrfan D. ile beraberindeki 9 kişiyi yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler, Tuzla Adliyesi’ne sevk edildi.

İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version