SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sekmen, düne kadar düşman dediğimiz ülkelere bugün mal satıyoruz

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti yerel yönetimler danışma toplantısında konuşan İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen: Sekmen, düne kadar düşman dediğimiz ülkelere bugün mal satıyoruz
Eskiden bir milletvekili, seçildikten bir yıl sonra çarşıya çıkamazdı

 AK Parti İstanbul Milletvekili ve STK ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen, Türkiye’nin düne kadar düşman dediği ülkelerle bugün artık mal satar konuma geldiğini söyledi.
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Danışma toplantısına katılan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen, yaklaşan seçimler öncesinde değerlendirme toplantısı yapmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, yerel yöneticilere önemli konularda açıklamalarda bulundu.
Anadolu’da Belediye Başkanlığı yapmayı; “özveride bulunmak, büyük fedakarlık yapmak, alın teri akıtmak” olarak tanımlayan Sekmen, “Bizde biliyoruz ki kalkınma yerelden başlıyor. Ankara’dan her şeyi görmek ve idare etmek mümkün değil. Belediyelerimiz sorunsuz değil” dedi.
Sekmen, dünyanın büyük bir çalkantı içerisinde olduğunu, hem kalkınmış ülkelerde hem de kalkınmakta olan ülkelerde başta ekonomik olmak üzere binlerce sorunun devam ettiğine vurgu yaparak, “Türkiye’miz bunlar içerisinde farklı bir yeri olan, artık önüne hedefler koymuş bir ülke. Ama onlardaki sıkıntı ister istemez bizi de etkiliyor.

İhracatımızın yüzde 50’si AB ülkelerine yapılıyor. Onlar sıkıntılı olunca biz onlara gerekli ürünleri satamayınca ister istemez bizde de bazı sektörlerde sıkıntı yaşanıyor. Ama ülke olarak yeni pazarlar oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Başta Afrika olmak üzere Amerika kıtası, Çin’e kadar açılım sağlandı. Başta komşularımız olmak üzere yakın diyaloglar kuruldu. Düne kadar düşman dediğimiz ülkelere bugün artık mal satar konuma geldik” diye konuştu.

“YAKIN BİR GELECEKTE TÜRK LİRASI BİR DÜNYA PARASI OLACAK”
Türk Lirası’nın yakın bir gelecekte dünya parası olacağını ifade eden Sekmen, Türk Lirası’nın dolar ve euro gibi uluslararası bir para birimi haline geleceğini belirterek “Birçok ülkeyle bu konuda bağlantılar kuruldu. Çin’e TL üzerinden mal satacağız, onlarda bizden kendi paraları ile mal alacaklar. Rusya ve etrafımızda ki komşu ülkelerde bunu devam ettireceğiz. Bunun için biz sizden birlik ve beraberlik içerisinde bir çalışma yürütmenizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Türk milletinin 100 yıl önce dünyanın süper gücü olduğunu, geri kalmasına, yıkıldı yıkılacak denmesine rağmen ekonomisi ile ilk 5 ülke arasında yer aldığına da değinen Sekmen, yeniden büyük Türkiye’yi hep beraber kurmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. 10 yıl sonra Türkiye’nin ilk 10 ülke arasında yer alacağını kaydeden Sekmen, hedeflerinin bu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Hedefimiz Edirne’den Ardahan’a inşallah hızlı trenle ulaşacağız. Her alana, her yerleşim yerine otoban gibi yollar yapılacak. Yer altı, yer üstü bütün imkanlarımız değerlendiriliyor. Birbirimize olan bağlılığımız, muhabbetimiz, sevgimiz devam etmeli. Kavga yapan bir ekiple hizmet etmek ve netice almak mümkün değil.

Ama birbiriyle takım ruhu içerisinde olan, birbirine sevgi ve saygı gösteren, birbirini kucaklayan, birbirine kardeşlik ruhu ile yaklaşan ekibin de yapamayacağı hizmet yok. Bunun için genel başkanımız, başbakanımızın başkanlığında inşallah bu millete özlediği hizmetleri getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”
Önceki dönemlerde seçilen bir milletvekilinin seçildikten bir yıl sonra halkın arasına çıkamadığını, Belediye Başkanlarının da aynı durumda olduğunu söyleyen Sekmen, “Hamdolsun biz halkın arasına çıktığımız zaman başta başbakanımız olmak üzere milletvekilleri, belediye başkanları ve seçilmiş bütün arkadaşlarımız sevgi ve hürmetle karşılanıyor” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Çimenler Otel’de yapılan toplantıya AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, İl Başkanı Yusuf Özgün, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi grup başkanı, Belediye Meclisi grup başkanı ve yöneticiler katıldı.

(İHA)

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]