Okulda İlk Gün

Yayın: 07:49 - 07.08.2009
Güncelleme: 07:49 - 07.08.2009

Çocuğunuzun anaokulunu sevmesi önceden alacağınız tedbirlerle sizin elinizde

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Koordinatörü Didem Tangil, çocukları anaokuluna başlayacak ailelere, bu sürecin olumlu duygularla ve başarıyla geçmesi için önerilerde bulunuyor.

Eylül ayı, okul ayı. Eğer çocuğunuz bu yıl anaokuluna başlıyorsa, hem onun için hem de sizin için yeni ve heyecanlı bir dönem başlıyor demektir.

Anaokulu ile birlikte çocuğunuz, dış dünyaya açılıyor ve ilk kez birey olarak toplumda yerini alıyor. Bugüne dek içinde yaşadığı, kendini kabul ettirdiği ev ortamından ayrılarak farklı bir ortama geçişi, çocuğunuz ve sizin için belli bir uyum sürecini gerektiriyor. Çocuğunuzun yepyeni ve ona çok karmaşık gelen bu sosyal çevreye alışması büyük önem taşıyor. Uzmanlar, bu sürecin olumlu duygularla ve başarıyla geçmesi için önerilerde bulunuyor.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Koordinatörü Didem Tangil, anaokuluna başlamanın çocuk için çok yeni ve farklı bir deneyim olduğunu belirterek, çocukların kaygılarını azaltmanın alınacak basit önlemlerle mümkün olduğunu söylüyor.

Çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimleri için en önemli dönem olan okul öncesi dönemde anaokuluna devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Didem Tangil, çocukları okula alıştırmak için önerilerini şöyle sıralıyor.

Okul açılmadan önce;

İlk gün;

Kaygı özellikle ebeveyn ve çocuk arasında bulaşıcıdır. Çocuğunuz, yeni bir ortama iliksin zaten doğal bir kaygı duyarken, sizin ifadeniz kendi korkularının yerinde olduğunu doğruluyorsa çocuğunuzun güven duyması güçleşir. Bu nedenle yokmuş gibi davranmak yerine tedirginlik ve güvensizliğinizle yüzleşip kaynağını araştırmak hem sizin, hem çocuğunuz için yol göstericidir.

Başladıktan sonra;

Exit mobile version