Türkiye Kamu Sen Gebze Yolunda

Yayın: 07:34 - 20.08.2009
Güncelleme: 07:34 - 20.08.2009

Hanefi Bostan, Gebze yolunda

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı 11 sendikanın üyelerinden oluşan 100 kişilik grup, “grevli, toplu sözleşmeli ve siyaset hakkı içeren bir sendika” için yürüyor.

Üsküdar İskelesi önünde toplanan Türkiye Kamu Sen’e bağlı 11 şube başkanı ve üyelerinden oluşan 200 kişilik gurup, Salacak sahiline kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, ülkede var olan kaynakların adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini belirterek, “2010 yılı için sendikalı kamu çalışanlarına 350, sendikasız çalışanlara da 310 TL ek artış talep etmekteyiz” dedi. Grev ve sendikal haklar konusunda 5 yıldan beri düzenleme yapılmamasını uluslar arası anlaşmalara ve Anayasa’ya göre suç olduğunu değinen Bostan, “Bu yürüyüşümüz kamu çalışanlarının grevli, toplu sözleşmeli ve siyaset hakkı içeren sendikal haklarının tanınması içindir” diye konuştu.

Üsküdar’dan  Harem’e yürüyen gurup,  E-5 boyunca Bostancıya yürüdü. Bostancı’dan sahil yoluna inen gurup, yürüyüş boyunca Türk bayrağı, Kamu Sen bayrağı ve çeşitli pankartlar taşındı.

“Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız”, “Açılım saçılım istemiyoruz”, “Bölücüye değil, memuruna bak” şeklinde sloganlar atan Türkiye Kamu Sen üyeleri Gebze’ye doğru yürüyüşe devam etti.

M. Nazım Telli

Exit mobile version