Fabrikadaki yangın güçlükle söndürüldü

Yayın: 07:22 - 30.09.2011
Güncelleme: 07:22 - 30.09.2011

Ümraniye’de, plastik elektrik borusu imal eden bir fabrikada yangın çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek bitişikteki parke imalathanesinin çatısına sıçradı. İşyeri sahipleri, geç geldiğini ve yanlış müdahale ettiğini iddia ettiği itfaiyeye tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, Necip Fazıl Mahallesi, Alemdağ Caddesi Amade Sokak numara 3’te bulunan tek katlı plastik elektrik borusu imal eden fabrikada, saat 01.30 sıralarında yangın çıktı. İşyerinden yükselen alevleri gören vatandaşlar, durumu polis ve itfaiyeye bildirdi. Yangına ilk müdahaleyi yapan Dudullu İtfaiyesi’ne bağlı ekipler yetersiz kaldı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki iki katlı parke imalathanesinin çatısına da sıçradı. Olay yerindeki itfaiye ekiplerinin yardım çağrısı üzerine Kartal, Ümraniye, Kadıköy, Şişli ve Bakırköy’den de yangın adresine ekipler sevk edildi.

İşyerinin sahipleri, geç geldiğini ve yanlış müdahale ettiğini öne sürdükleri itfaiyeyi eleştirdi. İtfaiyeciler de çalışmalarını aksatan vatandaşlara engel olmayan polislere tepki gösterdi. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Plastik elektrik borusu imal eden fabrika tamamen yanarak harabeye döndü. Parke imalathanesinde ise maddi hasar meydana geldi.

İmalathanenin sahibi Sefer Çay, “Bu itfaiye 3 saatte hortum bağlayamadı. Yanan fabrikaya itfaiye yanlış yönde müdahale edince kıvımcımlar benim dükkanımın çatısına sıçradı. Onlara dükkanım yanacak diye uyarmama rağmen su sıkmadılar. Bu yüzden dükkanım yandı. 30 araçlık itfaiye ekibinde 3 araçtan su sıkılması akıl alır bir şey değil” diye konuştu.Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

 

CİHAN

Exit mobile version