SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eşinin böbreğiyle yaşama tutundu

Yayınlanma:
ABONE OL

Eşine böbreğiyle hayat verdi

İstanbul Ümraniye’de yaşayan Ali Fuat Çamdibi, üç yılık eşi Songül Çamdibi’nin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nde başarıyla gerçekleşen nakille yeni bir hayata başlayan Ahmet Fuat Çamdibi “Eşim sayesinde yeniden sağlığıma kavuştuğum için mutluyum” dedi

İstanbul Ümraniye’de yaşayan Songül Çamdibi, üç yıllık eşine böbreğiyle hayat verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş’ de Sanat Yönetmeni olarak çalışan 34 yaşındaki Ahmet Fuat Çamdibi, gittiği doktor kontrolünde ablası ile kendisinin böbrek yetmezliği sorunu olduğunu öğrendi. Yaklaşık bir ay önce kayınvalidesinden aldığı böbrekle sağlığına kavuşan ablasından cesaret alarak, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran Ahmet Fuat Çamdibi, 35 yaşındaki eşi Songül Çamdibi’nden aldığı böbrekle yeniden sağlığına kavuştu.

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Songül Çamdibi’nden alınan böbrek, eşine başarıyla nakledildi. Eşinin böbreğiyle yeniden hayat bulan Ahmet Fuat Çamdibi “Diyalize bağlı bir yaşam sürmek çok zor. Geçirdiğim nakil operasyonun ardından sağlığıma kavuştum” dedi. İki yaşında bir kız babası olan Ahmet Fuat Çamdibi şunları anlattı: “Ablam ile bana bir ay arayla böbrek yetmezliği teşhisi kondu.

Ablam, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nde temmuz ayında böbrek nakli olmuştu, eylülde ise ben nakil oldum. Aynı aileden aynı anda iki kişiye böbrek gerekiyordu. Ablama kayınvalidesi, bana ise eşim böbreğini verdi. Ablamın sağlığına kavuştuğuna tanıklık ettiğim için karar vermekte hiç zorlanmadım. Ancak başınıza geldiğinde ve bir örneğe tanık olduğunuzda anlayabiliyorsunuz bazı gerçekleri. Ablam ve ben böbrek yetmezliğinin hayatımızı etkilemesine izin vermeden diyalizi kısa tutarak hemen nakil olduk. Şimdi ikimizde normal yaşantımıza dönmemin mutluğu içindeyiz.”

“Başvurdum bir haftada nakil oldum”

Herkese nakil olmayı tavsiye ettiğini belirten Çamdibi, “Diyaliz ömrü azaltıyor” diyerek, şöyle devam etti:

“Diyaliz, geçici bir çözüm. Nakil uzun süreli bir çözüm. Çoğu hasta, bürokratik işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle nakil olmaktan vazgeçiyor. Ancak Medical Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde ablama doku uyumu olmadan nakil yapılabildi, ben de başvurumun ilk haftasında nakil olabildim. Bu merkezde işlemler kolaylaştırılmış ve çok hızlı. Nakil olmasaydım şimdi bu saatlerde diyalizde olacaktım.”

“Eşim diyalizsiz yaşayacağı için mutluyum”

Hiç düşünmeden eşine böbreğini veren Songül Çamdibi ise böbreğini verirken hiç korkmadığını vurgulayarak, şunları anlattı:

“Bir yıl önce nakil olmaya karar vermiştik ancak kızım bir yaşında olduğu için biraz beklemeyi tercih ettik. Eşimin ablasının sağlığına kavuştuğunu görünce hiç tereddüt etmeden böbreğimi vermek istedim. Eşimin diyalizsiz bir hayatı olacağı için çok mutluyum.”

“Böbrek yetmezliğinde zaman önemli bir faktör”

Nakli başarıyla gerçekleştiren Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar da böbrek yetmezliğinde zamanın çok önemli bir faktör olduğunun altını çizdi. Doç. Dr. Kaçar, şu bilgileri verdi:

“Ahmet Fuat Çamdibi ve ablası diyaliz sürecini uzatmadan nakil olamaya karar veren iki hastamız. Böbrek yetmezliğinde zaman çok önemli bir faktördür ve zaman kaybetmemek gerekir. Ahmet Fuat Çamdibi de eşi Songül Hanım’dan yapılan böbrek naklinin ardından çok kısa sürede sağlığına kavuştu. Tüm böbrek yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımızın bu bilinçte olması gerekir.”

“Özgür ve sağlıklı bir hayata kavuştu”

Nakil olmanın bireyin yaşam kalitesini artırdığını belirten Medical Park Göztepe Kompleksi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Süleyman Tilif de şunları kaydetti:

“Ahmet Fuat Çamdibi de artık özgürce ve dilediğince yaşamını sürdürebilecektir. Yani sağlıklı insan gibi her çeşit yemek yiyebilecek, sağlıklı insan kadar su içebilecek, işine geri dönebilecek çalışabilecektir ve tüm bunlara ek olarak ömrü, diyalizli insana göre iki kat artacaktır.”

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]