SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da, koruduğu bankanın müşterilerini dolandırdı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da, korumakla görevli olduğu bankanın yaşlı müşterilerine ait hesapların içini boşaltan güvenlik görevlisi ile ona yardım eden bir kişi yakalandı. Güven timleri tarafından görev başında kelepçelenerek gözaltına alınan güvenlik görevlisi Cem S.(30) emniyete götürüldü.

Yakacık’taki bir banka şubesinde yaşanan olay, müşterilerin ihbarları üzerine ortaya çıktı. Yaşlı kişilerin dalgınlığından yararlanarak kredi kartı dolandırıcılığı yapan güvenlik görevlisi Cem S. ile arkadaşı Salih T.’nin dikkat problemi yaşayan müşterileri hedef aldıkları belirtildi. İddialara göre, banka şubesindeki dolandırıcılık olayı şöyle gelişti: Geçtiğimiz 7 Ocak’ta işlem yapmak için bankaya gelen 46 yaşındaki S.A., süresi dolan kredi kartını banka ATM’sine kaptırdı.

 

Durumu güvenlik görevlisi Cem S.’ye bildiren S.A., bankadan ayrıldı. Yaklaşık bir ay sonra aynı bankaya gelen başka müşteri S.G. (65) hesabına yatırdığı parayı kontrol etmek için kredi kartını güvenlik görevlisi Cem S.’ye uzatarak yardım istedi. Bu sırada kart şifresini de öğrenen güvenlik görevlisi, işlemin ardından el çabukluğuyla S.G.’nin kartını cebine koyarak, S.A.’nın bir ay önce ATM’de kalan süresi dolmuş kartını verdi. Dolandırıldığının farkına varamayan S.G. bankadan ayrılarak evine gitti.

KISA SÜREDE HESAP BOŞALTILDI

Yaşlı kadının bankadan ayrılmasından hemen sonra harekete geçen güvenlik görevlisi Cem S., arkadaşı Salih T.’yi çalıştığı banka şubesine çağırdı. Bir süre dışarıda sohbet eden iki zanlı, daha sonra banka ATM’sine giderek yaşlı kadının şifresini kontrol etti. Şifrenin doğru olduğundan emin olan zanlılar, farklı zamanlarda Kartal, Sancaktepe ve Sultanbeyli’deki banka ATM’lerinden para çekti. 10 gün içinde S.G.’nin hesaplarından yaklaşık 10 bin lira para çeken zanlılar güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi. Kameralara yansıyan görüntülerde yüzünü ve kafasını atkıyla saran Salih T.’nin saniyeler içinde bankamatiklerden para çekerek uzaklaştığı görülüyor.

AYAKKABILARI ELE VERDİ

Müşteri S.G., günler sonra alış veriş yaparken elindeki kartın kendisine ait olmadığını öğrendi. Hemen polise ve bankaya koşan S.G, dolandırıldığını söyledi.

İhbar üzerine harekete geçen güven timleri, geniş çaplı inceleme başlattı. Yaklaşık bir ay süren takip sırasında onlarca güvenlik kamerası ekiplerce incelemeye alındı. Görüntülerde yüzünü ve kafasını saran bir kişinin S.G’ye ait hesapları boşalttığı anlaşıldı. Yüzü ve kafası kapalı olan kimliği belirsiz şahsın ayağındaki desenli ayakkabılar polis ekiplerinin dikkatini çekti. S.G.’nin işlem yaptığı Yakacık’taki banka şubesinin görüntülerini de inceleyen polis ekipleri, aynı ayakkabıları giyen şahsın güvenlik görevlisi Cem S. ile banka önünde buluştuğunu fark etti. Her iki şüpheliyi de takibe alan polis, ayakkabıları desenli şahsın Salih T. (30) olduğunu ve güvenlik görevlisi Cem. S., ile ortak hareket ettiğini belirledi.

Güvenlik görevlisi Cem S. çalıştığı banka şubesinde, arkadaşı Salih T. İse Maltepe Fındıklı’daki evinde gözaltına alındı.

 

İstanbul CHA

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]