SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çocuklara Yaz Sanat Atölyeleri!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Modern, 2 Temmuz – 31 Ağustos 2012 tarihleri arasında çocuklar için sanatla dolu bir program hazırladı. Resim, heykel, fotoğraf, animasyon, yerleştirme, performans, edebiyat ve mimarlık alanlarındaki uygulamalarıyla Yaz Sanat Atölyeleri’nde 7-12 yaş grubu çocuklar, her gün farklı ve eğlenceli bir etkinliğe katılıyorlar.

 

7-12 Yaş Grubu için Yaz Sanat Atölyeleri’nde hayal gücünün sınırlarını zorlayan, müzedeki eserleri yorumlayan ve duygularını sanat aracılığıyla ifade eden çocuklar, atölyelere beş günlük ya da günübirlik olarak katılabiliyorlar. Programda, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Beş günlük atölyeleri tamamlayan çocuklara katılım belgesi veriliyor.

 

Hafta içi her gün saat 09.00 – 13.00 arasında düzenlenen dört saatlik sabah atölyelerinde her hafta dönüşümlü olarak pazartesi günleri  “Benim Oyun Çadırım” ve “Benim Şatom”,  salı günleri “Dinozorlar Yaşasaydı!” ve “Küçürü’nün Ormanı”, çarşamba günleri “Olmayan Yer” ve “Denizler Altında”, perşembe günleri “Cecü’nün Cüceleri” ve “Ayakkabı Fabrikası”, cuma günleri ise “Resim Avcıları” ve “Gölge Resimler” başlıklı programlar yapılıyor.

 

Bu atölyelerde çocuklar, evlerine götürebilecekleri oyun çadırları kuruyor, şato maketlerini boyuyor, ayakkabılar tasarlıyor, masallardan yola çıkarak tiyatro oyunları sahneliyor, İstanbul Modern’in kütüphanesinde araştırmalar yaparak ortak resim çalışmaları gerçekleştiriyorlar.

 

Çocuklar, yaşam biçimlerinin farklı mekanları nasıl belirlediğini, İstanbul Modern’in koleksiyonunda yer alan sanat eserlerini inceleyerek araştırıyorlar. Masallardaki şatolardan yola çıkarak, ülkemizdeki sarayların tarihini ve mimari yapılarını öğreniyorlar. James Matthew Barrie’nin Peter Pan adlı kitabında geçen “düşler ülkesi”nin bir maketini yapan çocuklar, Jules Verne’in Denizler Altında 20.000 Fersah isimli bilim kurgu romanından yola çıkarak dev deniz canavarları ve hayali balık heykelleri yaratıyorlar. Umberto Eco’nun Cecü’nün Yer Cüceleri adlı masalının okunduğu atölye çalışmasında ise doğal yaşam ile ilişkilerini inceliyorlar.

 

Hafta içi her gün saat 13.00 – 15.00 arasında düzenlenen iki saatlik öğleden sonra atölyelerinde ise her hafta dönüşümlü olarak pazartesi günleri “Genç Müzeciler” ve “Sihirli Işık”, salı günleri “Bir Kostümün Öyküsü” ve “Gölge Kuklalar”, çarşamba günleri “Geo-Yaratıklar” ve “Takı Tasarımı”, perşembe günleri “Uzaylı Kuklalar” ve “Şapka Tasarımı”, cuma günleri “Gökdelen Atölyesi” ve “Fantastik Hayvanlar” başlıklı programlar gerçekleştiriliyor.

 

Bu atölyelerde çocuklar, müze tasarımları geliştiriyor, aydınlatma aksesuarları oluşturuyor, kostümler hazırlıyor, takılar ve şapkalar tasarlıyor, kuklalar yaratıyor, gölge oyunları oynuyor, geometrik formlarla heykeller yapıyor ve gökdelenler inşa ediyorlar.

 

Programlar hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için:  0212 334 73 52

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

Bu yıl Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6. Kez düzenlenen “Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası”, İSTMARİNA AVM’de 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. İlçemiz okullarından seçilen öğrenciler, okul içi turnuvalarda gösterdikleri performanslarıyla yarışmaya katılma hakkı kazandılar. İlkokul kategorisinde Hedef 5, Zıp Zıp, Barikat ve Mangala; Ortaokul kategorisinde Pentago, Mangala, Abalone, 9 Taş; Lise kategorisinde ise […]

Genel
08 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun parmağındaki mor lekelerin sırrı çözüldü

Münevver Karabulut’u vahşice katlettikten sonra tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun parmağındaki mor lekelerin sebebi ortaya çıktı. Lise öğrencisi sevgilisi Münevver Karabulut’u 2009 yılında vahşice katlettikten sonra tutuklanan Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etmişti. Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri Geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Şimdi de intihar etmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. OTOPSİ FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI Cem Garipoğlu […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Dragos Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 164 Vatandaş Ücretsiz Eğitim Alıyor

Kartal Belediyesi tarafından hizmete açılan Kartal Belediyesi Dragos Su Sporları Merkezi’nde kano ve kürek sporları alanlarında her ay toplam 164 kursiyer ücretsiz bir şekilde teorik ve pratik eğitim almaya başladı. Kürek sporu için 12, kano sporu için ise 16 yaş üstü bireylerin başvurabildiği eğitimler, haftanın 6 günü denizde devam edecek. Her kursiyerin haftanın 2 günü […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
BURAK BORA’YA GEL; KAN VER, CAN VER!

BAŞKALARININ HAYATI SİZİN DAMARLARINIZDA AKIYOR!     İLGİLİ HABER Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılından beri her sene kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenliyor. Bu sene 10.sunu düzenledikleri kan ve kök hücre bağışı kampanyası, bağışçıların katkılarıyla varlığını sürdürüyor. Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli […]