SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ramazan Ruhu Kent Meydanı’nda!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli’de Ramazan etkinlikleri Kent Meydanı’nda devam ediyor. Meydanın haftasonu konukları Yavuz Bahadıroğlu, Dursun Ali Erzincanlı, Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya ve Yrd. Doç Dr. Ubeydullah Sezikli’ydi.

 

Kent Meydanını dolduran binlerce Sultanbeylili sohbetler ve ilahilerle Ramazan’ı ruhuna uygun yaşamaya devam ediyor.

 

Sultanbeyli’de Ramazan, söyleşiler, konserler, şiir geceleri ve iftar davetleriyle dopdolu geçiyor. Kent Meydanı, kurulan sahnede birbirinden güzel programlarla ünlü isimleri ağırlarken, vatandaşlar teravih sonrası gönül iftarlarını açmış oluyor.

 

Kent Meydanı şiirseverlerle doldu

Cuma akşamı Kent Meydanı’nın ilk konuğu Yavuz Bahadıroğlu oldu. Bahadıroğlu, Osmanlı ve sonrasındaki kültürel yaşamda Ramazan üzerine sohbet ederek geçmişimize atıfta bulundu. Osmanlı’nın tüm etnik kökenlere ve kültürel alışkanlıklara saygılı olduğunu ve her kesimi kucakladığını söyleyen Bahadıroğlu, Ramazanların da bu anlayış çerçevesinde bir arada yaşandığını belirtti.

Bahadıroğlu’nun sohbeti için alanı tamamen dolduran Sultanbeylilileri, söyleşi sonrası şiir dinletisi bekliyordu. Bahadıroğlu’ndan sonra sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı, İslam Peygamberi’ni anlatan “En Sevgiliye” şiirlerini Sultanbeylililer için okudu. Erzincanlı’yı dinlemeye gelen binlerce Sultanbeylili muhteşem şiirlerle tam bir şiir gecesi yaşadı.

 

Söyleşiler Cumartesi günü de devam etti

Cumartesi günü ise İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Sultanbeyli’deydi. Çetinkaya, tasavvuf ve İslam felsefesi üzerine konuşarak Ramazan ayının hikmetlerini anlattı.

Ardından, yine İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli’nin tasavvuf konseri vardı. Sezikli seslendirdiği ilahi ve ezgilerle yürekleri aşkla doldurdu. Konser, düzenlenen sema gösterisi ile son buldu.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio