SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mahkeme Yasağı Kaldırdı Trolcüler Adalar’a Akın Etti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yasak olmasına rağmen trolle balık avcılığı bir türlü önlenemiyor. Attıkları kurşunlu ağlarla, deniz dibini tarayarak balık yumurtalarını ve yavrularını yok eden trolcüler şimdi de Marmara Denizi’ndeki Adalar civarında ava çıkmaya başladı.

Adalar Sulh Ceza Mahkemesi’nin, trolle balığa çıkan bir avcı lehine aldığı kararla yediemin uygulamasına son verilmesi, trolcülerin Adalar bölgesini mesken tutmasına yol açtı.

Geçtiğimiz şubat ayında İstanbul Valiliği öncülüğünde balık komisyonu toplanmış ve yasa dışı avlanmaya karşı bir dizi karar almıştı. Bu kararlardan en önemlisi İstanbul’a yediemin limanı kurulmasıydı. Balıkların geçiş güzergâhında bulunan İstanbul’da kaçak avlanan teknelerin kolluk kuvvetleri tarafından yakalanıp el konulduğunda çekilebileceği bir yediemin limanı olmaması sebebiyle yakalanan tekneler yine tekne sahibinin üzerine zimmetleniyor ve kaçak avcılar, bir miktar para cezası kesilerek serbest bırakılıyordu.

Bunun üzerine komisyon, İstanbul Yenikapı Limanı’nın bir kısmını yediemin limanı olarak tahsis etmiş ve yakalanan teknelerin buraya çekilmesine karar vermişti. Geçtiğimiz günlerde Adalar Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı bir karar, yediemin uygulamasının son verilmesine neden oldu ve kaçak avcılığın yeniden önünü açtı.

Adalar civarında kaçak trol avcılığı yaparken Sahil Güvenlik tarafından yakalanan ve teknesi yediemine çekilen Hasan Akbulut, orada avcılık yapmak için bulunmadığı gerekçesiyle Adalar Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, Akbulut’u haklı buldu ve teknenin kendisine iade edilmesine karar verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, teknenin yakalandığında üzerinde avcılıkta kullanılan malzemeler olduğunu belirterek karara itiraz etti. Ancak mahkeme bu itirazı da geçersiz saydı ve tekne sahibi Akbulut’u haklı buldu.

İstanbul Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Kartal, bu karardan sonra özellikle Adalar civarında kaçak avcılığın arttığını belirtiyor. Denizde kaçak avcılık yaparken yakalanan tekneler, işlem için yakalandığı muhitteki mahkemeye çıkartılıyor. Örneğin bir tekne Adalar civarında yakalanırsa bu teknenin işlemleri için Adalar Sulh Ceza Mahkemesi’ne gidiliyor, eğer Boğaz’da yakalanırsa İstanbul’daki diğer mahkemeler sorumlu oluyor.

Erdoğan Kartal, kaçak avlananların bunu bildiğini ve bu karar sonrasında Adalar’ın yasa dışı avlanan teknelerin mekânı haline geldiğini söyledi. Denizdeki kolluk kuvvetlerinin mücadele şevkinin de kırıldığını belirten Kartal, “Yediemin limanı, kaçak avcılığı bitirme noktasına getirmişti. Çünkü yakalanan her tekne bağlanıyor ve bir daha limana çıkmasına izin verilmiyordu.” dedi. Kartal, ancak mahkemenin söz konusu kararından sonra kaçak avcılıkta yine eskiye dönüldüğünü kaydetti.

Bu uygulama, şimdilik sadece Adalar’da uygulanıyor. Balıkçıların asıl korkusu ise diğer mahkemelerin de bu kararı örnek göstererek tüm Boğaz’da kaçak avcılığı bir nevi serbest hale getirmesi.

Telefonla ulaştığımız deniz polisi ve Sahil Güvenlik yetkilileri, kaçak avcılıkla mücadelelerinin devam ettiğini ancak özellikle Adalar bölgesinde yakalanan teknelerin mahkeme kararından dolayı kendilerine direndiğini bildirdi. Karar sonrası kaçakçılara karşı yaptırımlarının azaldığını belirten kolluk kuvvetleri, bu uygulamadan dönülmesinin kendilerini de memnun edeceğini aktardı.Zaman Gazetesi

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]