SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Öğrenciler, hem sınıfta hem bahçede öğreniyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Öğrenciler, 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında değişen müfredatla birlikte uygulamaya konulan ‘Oyun ve Fiziki Etkinlikler’ dersini çok sevdi. Her gün bir saat bahçede çeşitli oyunlar oynayan 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri, hem sınıfta hem bahçede derslerine devam ediyor.
Hazırlanan kart ve kitapçıklarda öğrencilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimini sağlayacak oyunlar yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan oyun kartları ve kitapçıklarda öğrencilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimlerini sağlayacak oyunlar yer alıyor. Ders kapsamında verilen bilgiler ve öğretilen oyunlar ışığında öğrencilerin okulu sevmeleri ve yaşlarına uygun oyunları oynamaları amaçlanıyor.

Yeni eğitim yılının ilk ders zili iki hafta önce çaldı. 3 aylık yaz tatili ardından 17 milyon öğrenci ile 800 bin öğretmen için yeni bir dönem başladı. Okula uyum sorunu yaşamamaları için diğer öğrencilerden bir hafta önce başlayan birinci sınıflar da öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışarak derslerine başladı. Bu yıl 4+4+4 olarak bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile birlikte müfredatta da yeni değişiklikler yapıldı. 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin ders programlarına ‘Oyun ve Fiziki Etkinlikler’ dersi eklendi. Ders kapsamında öğrenciler, günde bir saat okul bahçesinde oyunlar oynuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Fiziksel Etkinlik Kartları ve Oyun Oynuyorum Derleme Kitapçığı çerçevesinde dersler, sınıf öğretmenleri tarafından veriliyor. Hazırlanan kart ve kitapçıklarda öğrencilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimlerini sağlayacak oyunlar bulunuyor. Söz konusu kitapçıklarda önerilen oyunlar sınıfta olmakla birlikte, okul bahçesinde veya okulun çok amaçlı kullanılan salonlarda oynanabiliyor. Kartlarda yer alan oyunlar ve fiziki etkinlikler, engelli öğrencilerin de katılacağı şekilde uygulanıyor.

Çocuklar için hazırlanan kart ve kitapçıklarda fiziki hareketler yanında, ulusal ve evrensel oyunlar da bulunuyor. Ders kapsamında verilen bilgiler ve öğretilen oyunlar ışığında öğrencilerin okulu sevmeleri ve yaşlarına uygun oyunları oynamaları amaçlanıyor. Ayrıca, okulda arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeleri ve sosyalleşmelerinin hedeflendiği ders kapsamında fiziksel gelişimin desteklenmesi, engelli öğrencilerin oyun ve etkinliklere katılımı, takım ruhu kazanmaları, düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi planlanıyor.

Okul bahçesine çizilen oyun alanları çocukların ilgisini çekiyor. Sek sek, köşe kapmaca, çemberden çembere, sincap ve ceviz gibi oyunları arkadaşları ile oynayan çocuklar bir süre sonra sınıflara girmek istemiyor. Öğrenciler, kısa sürede okula alıştıklarını ve okulun evden daha eğlenceli olduğunu söylüyor. Öğretmenler de uygulamaya konulan yeni dersten memnun olduklarını ifade ediyor.

Öğrencilerin sürekli sınıfta olmalarının dersi algılama oranını düşürdüğüne dikkat çeken öğretmenler, bu sayede öğrencilerin arkadaşlarıyla birlikte paylaşım ve iletişim duygusunu güçlendirdiklerini belirtiyor. 1., 2. ve 3. sınıflarda günde bir saat devam edecek olan Oyun ve Fiziki Etkinlik dersi, 4. sınıfta haftada iki saate düşecek. Oyunlar zaman içerisinde yenilenerek çocukların güncel oyunlarla eğitimlerine devam edilecek.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]