SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İlk Yerli Elektrikli Otomobil Görücüye Çıktı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili, görücüye çıktı. 8 saatlik şarj ile yaklaşık 280 km yol yapabilen otomobilin fiyatı ise 120 bin TL.

Teknolojisi ve üretimi Derindere Motorlu Araçlar’a (DMA) ait Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili basına tanıtıldı. Aracın elektronik beyin üniteleri ve buna ait yazılımları tamamen DMA tarafından geliştirilen elektrikli otomobil, tek şarj ile yaklaşık 280 km yol yapabiliyor. Türkiye’nin “ilk ve tek” TSE Tip Onay Belgesi’ne sahip olan elektrikli otomobil, şehir şebekesinin her yerinden temin edilebilen 220 V kaynak ile yaklaşık 8 saatte tam olarak şarj edilebiliyor. Elektrikli otomobilin satış fiyatının 120 bin TL, kiralama fiyatının ise aylık 900 Euro seviyesinde olacağı açıklandı. Yüzde 100 elektrikle çalışan otomobil aylık 100 ve yıllık ise 1200 adet üretilecek.

Yerli otomobilin tanıtım toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, DMA Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Derindere ve AR-GE ve Üretim Direktörü Alper Baykut katıldı. Toplantıda konuşan Özkan Derindere, ilerideki amaçlarının yepyeni bir yerli otomobil yapmak olduğunu belirterek, “Bu aslında bütün sanayicilerin rüyasıdır. Niye olmasın diyebiliriz” dedi.

Derindere, bir soru üzerine “Bataryalarda herhangi bir kiralama ücreti yok” derken, üretim kapasitesiyle ilgili bir soru üzerine de, “İlk etapta 100 adet aracımız piyasaya sunulmaya hazır. Bundan sonraki süreçte aylık 100, yıllık da 1200 adet hedef belirledik. Ancak talepler daha yüksek gelirse bunun yukarı çekilmesi mümkündür. En az 3-4 aylık bir çalışma gerekiyor” diye konuştu.
“Şu anda hem çevre duyarlılığı açısından, hem de ekonomik olarak birçok kitle var bu arabaya sahip olmak isteyen” diyen Derindere, “Bu işin devamını getireceğiz. Yılmak gibi bir derdimiz yok. Kafamızda çok proje var” şeklinde konuştu.

Özkan Derindere, devletten çeşitli teşvik beklentileri olduğunu da ifade ederek, “Çünkü gelecekte bu araçtan üreteceksek devletin de yanımızda olduğunu hissetmemiz gerekiyor. Bildiğimiz kadarıyla devlet tarafından pek çok çalışma yapılıyor. Şu anda ÖTV indirimi var. Bu araçlarda ÖTV indirimi yüzde 3. Bandrol alınmıyor ve çeşitli çalışmalar kulağımıza geliyor. Köprülerden bedava geçiş yapılacağı, İSPARK’larda yer verileceği, İDO’nun ücretsiz hizmet vereceği gibi birçok çalışma şu anda yapılıyor” dedi.

Özkan Derindere aracın satış fiyatının 120 bin TL, kiralama bedelinin aylık 900 Euro olacağını belirtirken, şu an için yabancı firmalardan gelen talebin daha fazla olduğunu ifade etti.
DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol ise ilk yerli elektrikli otomobili basına tanıttı. Yol daha sonra direksiyona geçerek, aracın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]