SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Fatih’te Sokak Kedileri “Yuva”larına Kavuştu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Fatih Belediyesi sokak kedileri için emsalsiz bir projeyi hayata geçirdi. Belediye, ilçenin farklı noktalarına kurduğu “Kedi Evleri” ile sokak kedilerini koruma altına aldı. Kedilerin bütün ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Onların hizmeti sadece lojistik desteklerini sağlamak değil, onların temel ihtiyacı yemekleri kadar sevgiye ihtiyaçları var” dedi.

 

Fatih Belediyesi sokak kedileri için örnek bir projeye imza attı. Belediye, ilçenin 24 farklı noktasına yerleştirdikleri “Kedi Evleri” ile sokak kedilerini koruma altına aldı. Özel ahşaptan yapılan evlere yerleştirilen kediler hem soğuk havalardan korunacak, hem de sağlıklı bir ortamda yaşama fırsatı bulacak. Fatih Camii önüne yerleştirilen kedi evlerini bizzat yerinde inceleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyenin kedilerin her türlü sağlık, yeme, içme ihtiyacını bu evlerde karşılanacağını söyledi.

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kedi evlerinin ilçede 24 ayrı bölgeye ihtiyaç doğrultusunda konulduğunu belirterek, “Özellikle Fatih Camii bölgesinde çok kedi vardı. Hayvan severler kendi mahallelerinde, sağda solda buldukları kedileri buraya getiriyorlar. Genelde de yemek artıklarını buraya koyuyorlardı. Zaman içerisinde gelen kediler sahipsiz kalıyorlar. Soğukta, yağmurda, çamurda sıkıntı yaşıyorlar. Hem de yemeklerin rastgele dökülmesiyle bir çevre kirliliği oluşuyordu. Sadece Fatih Camii civarı değil, 24 bölge tayin ettik. Kedi evlerini oraya koyuyoruz. Bizde Fatih Belediyesi olarak zaten onların lojistik desteğini sağlayacağız. Mamalarını sağlayacağız. Zaman zaman ilaçlanacak, bu evlerin bakımı yapılacak. Kullanımı açısından örnek bir yer olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

kedi-barinak

 

BAŞKAN DEMİR: “ONLARIN YEMEK KADAR SEVGİYE DE İHTİYAÇLARI VAR”

“Fatih Camii civarında sahipsiz 300 tane kedi var” diyen Başkan Demir, hayvanların yemek, içmek kadar sevgiye de ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Mustafa Demir, “Her yerden getirip,  bırakıyorlar. Artık bunun yerine mahallesinde, sokağında, parkında muhafaza edilsin istiyoruz. Şuanda 28 tane ev var, ama siparişler devam ediyor. Onların hizmeti sadece lojistik desteklerini sağlamak değil, onların temel ihtiyacı yemekleri kadar sevgiye ihtiyaçları var. Bunun yolu da kedileri, köpekleri bir yere hapsedip, ömürleri boyunca orada hapis hayatı yaşatmaktansa, bunları kontrol altına alıp, aşılarını yapıp yaşam alanlarında korunmasında fayda var” dedi.

 

Mustafa Demir Fatih’te tüm sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşam sürmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek Hayvan severleri hafta sonu Yedikule Hayvan Barınağı’nda düzenlenecek olan 4. Sevgi Günü’ne davet etti.

Başkan Mustafa Demir, kedi evlerini inceledikten sonra kedilere mama vermeyi de ihmal etmedi.

 

Fatihli hayvan sever Çetin Çimrilli, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugüne kadar en iyi icraat bana göre bu oldu. O kadar mutlu oldum ki, anlatamam. 15 senedir gece gündüz bunlara bakmakla mükellefim. Evde 14 tane kedim var” şeklinde konuştu.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]