SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi’nden Solucan Gübresi Üretimi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, sağlıklı bir çevre yaratmak amacıyla bir ilke daha imza attı. Tarımsal kirliliği korumak üzere kimyasal gübreye alternatif olarak solucan gübresi üretimini hayata geçirdi. Kartal Belediyesi, semt pazarlarında kullanılmayan  sebze ve meyve  atıklarını toplayarak California solucanların üretiminde kullanarak ekonomiye katkı sağlıyor.

 

Kartal Belediyesi tarafından  özel olarak üretilen “Gübre Üreten Solucanlar”,  pazarlardan toplanan sebze ve meyve atıklarından gübre yapıyor.  Özel olarak yetiştirilen solucanlar 1 gram sebze veya meyveyi yiyerek  günde 1 gram gübre üretiyor. Kartal Belediyesi, Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ile yaptığı protokol çerçevesinde gübre üreten  kırmızı solucanların  üretimini yaparak  ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Kartal Belediyesi’ tarafından Yakacık ‘ta bulunan Park Bahçeler Müdürlüğü’nün serası ve Kartal Atalar Çocuk Gelişim Merkezi’nin bahçesinde üretilen kırmız solucanlar hakkında öğrencilere bilgi verdi.

 

Çevreci Solucanlar Ekonomiye Katkı Sağlıyor

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Fen Bilimleri Anadolu Lisesi’nden gelen öğrencilere, anavatanı Avusturya olan  kırmızı solucanlar hakkında bilgi verdi. Başkan Öz, “Çevremiz giderek kirleniyor. Anavatanı Avusturya olan bu solucanlar, bugün evlerde ve pazarlarda atılan marul, kereviz, havuç, ve meyve kabuklarını yiyerek gübre üretiyor. Solucan  günde 1 gram gübre üretiyor. Bu solucanlar evlerimizde de beslenebilir. Evlerimizde saksılara koyarak evdeki sebze veya  meyve atıklarını yiyerek gübre üretiyorlar. Ve böylece ekonomiye de katkı sağlanmış oluyor” dedi.

 

“Çevreci Belediyeyiz”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuşmasında, Kartal Belediyesi’nin çevreci projelerini de anlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Kartal Belediyesi çevreci bir belediyedir. Geleceğimiz olan çocuklara iyi bir çevre bırakmalıyız. Biz belediye olarak çevreye zarar veren atık  yağ projesini hayata geçirdik. 1 litre yanmış bitkisel yağ 1 milyon metreküp suyu kirletiyor. Çevremizi ve dünyayı temiz tutmak zorundayız. Vatandaşların evlerine gidip 5 litre yanmış bitkisel yağları alıp 1 litre temiz bitkisel  yağ veriyoruz. Belediye olarak bu projeyi evlere kadar götürüyoruz. Arkadaşlarımız atık yağ konusunda vatandaşları bilgilendiriyor.  Kampanyamız bununla da sınırlı değil. 250 litre yanmış bitkisel yağa da bisiklet veriyoruz”.

 

“Atık Piller İnsan Sağlığına ve Toprağa Zarar Veriyor”

 

Atık pillerin içerdiği kimyasal maddeler sonucu insana ve toprağa zarar verdiğini vurgulayan Başkan Öz, “Pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Piller civa, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilir. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler yaratır. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin yarattığı su kirliliği sudaki eko-sistemi altüst eder. Etkilenen sadece su eko-sistemi değil, aslında tüm eko-sistemdir. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülür. Atık pillerin sebep olduğu hastalıklar başında, nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları gelir. Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabilir. Maddeler daha önce de belirtildiği gibi toprağa karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışır. Ayrıca bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir” dedi.

 

Kartal belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının sonunda proje ortağı olan Fen bilimleri Anadolu Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]