E-Devlet’te İlk Belediye, Pendik!

Yayın: 08:29 - 08.03.2013
Güncelleme: 08:29 - 08.03.2013

Pendik Belediyesi, 14 Mart’ta Ulaştırma Bakanlığı’yla ortak çalışmalar yürüten Türksat tarafından ‘e-Devlet Hizmetini Veren İlk Belediye’ ödülü alacak. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin konuyla ilgili, “Vatandaşlara belediye hizmetlerini daha kolay ve daha ulaşılabilir şekilde sunmak adına teknolojiye yaptığımız yatırımlar ödül getirdi” şeklinde konuştu.

 

Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetleri elektronik ortamda kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde sunan ‘e-Devlet’ uygulamasında yer alan ilk belediye Pendik Belediyesi oldu. e-Devlet’le sunulmaya başlanan Belediye hizmetlerinde, Borç Bilgileri Sorgulama, Bina Vergisi, Kültür ve Tabiat Varlık Payı Borç bilgileri, Tahsilat Bilgileri, Beyan Bilgileri, Bina ve Çevre Temizlik vergilerinin beyanı ve benzer bilgiler sorgulanabiliyor. Bunun için e-Devlet şifrenizi kullanarak www.turkiye.gov.tr adresinde oturum açmanız yeterli oluyor.

 

Pendik Belediyesi, 14 Mart’ta “e-Devlet’te İlk Belediye” ödülü alacak

 

Pendik Belediyesi; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’yla ortak çalışmalar yürüten Türksat tarafından 14 Mart’ta J.W. Marriot Otel Ankara’da , ‘e-Devlet Hizmetini Veren İlk Belediye’ olarak ödül alacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de katılacağı ödül töreninde, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in ödülü Bakan Binali Yıldırım’dan alması bekleniyor.

 

Başkan Şahin: “Teknolojiye yatırımlarımız ödül getirdi.”

 

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “e-Devlet uygulamasında yerel hizmetlerde elektronik dönüşüme öncü olduk. Vatandaşlara belediye hizmetlerini daha kolay ve daha ulaşılabilir şekilde sunmak adına teknolojiye önemli yatırımlarımız oldu. Bu yatırımlar, birçok alanda ödül getirdi ve getirmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Exit mobile version