SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Festivalde 3. Gün: Dünya Kadınlarından Şiir ve Söz!

Yayınlanma:
ABONE OL

II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin üçüncü gününde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel programı yapıldı. Öncesinde ise şairler Sultanbeyli’nin liseli öğrencileriyle buluştu.

 

6 Mart günü başlayan İstanbulensis Şiir Festivali’nin üçüncü günü de yine  hayli yoğundu. Öğleden önce tüm şairler, dört ayrı lisede öğrencilerle buluşurken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel programda yerli ve yabancı kadın şairler, “Dünya Kadınlarından Şiir  ve Söz” adlı programda Sultanbeylili kadınlarla biraraya geldi.

 

Şairler gençlerle buluştu

 

Festivalin ikinci gününde şairler ilköğretim okulu öğrencileriyle biraraya gelirken, ertesi gün liseli gençlerle buluştu. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Mustafa Oğuz, İhsan Deniz, Alper Gencer, MatejaMatevski ve JustoJorgePadron’u ağırlarken Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Özcan Ünlü, Nurettin Durman, Yaşar Bedri, Victor RodriguezNunez, MonganeWallySerote ve Şakir Kurtulmuş’la biraraya geldi.

Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Sıddık Ertaş, Hüseyin Akın, Mehmet Aycı ve Bilal Tırnakçı, Cemalettin Latic, Salahuddin Abdullah Abdulhalim ve Hazem Said’i dinledi. Türk Telekom Anadolu Lisesi’nde ise Adem Turan, Osman Konuk, Süleyman Çelik, HughesLabrusse ve AlfredoFressia şiirlerini seslendirdi.

 

festival-3-gun

 

Kadınlar Günü Özel Programı

 

Saniye Öztürk moderatörlüğünde başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Nursen Baykan, “Kadın bir toplumun mimarıdır. Bir toplumun gelişmesi, kalkınması ve ahlaki anlamda yetişmesi kadınlara bağlıdır. Peygamberimizin, cennet annelerin ayağının altındadır, sözünün daha iyi anlaşılması gerekmektedir.” dedi ve Kadınlar Günü’nün tarihçesini anlatarak kadınların sosyal ve siyasal haklarını özetledi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak katılan tüm kadınların Kadınlar Günü’nü tebrik etti ve “Bundan sonraki ömrünüzün bugüne kadarkinden daha mutlu, daha huzurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise bugüne kadar kadınların yaşadığı olumsuzluklara değindi ve “Kadınlarımıza dinimiz ve ahlaki değer yargılarımız, hak ettikleri özeni, sevgi ve saygıyı göstermeyi emretse de, ne yazık ki hem dünyada, hem Türkiye’de bazı olumsuz olaylar yaşanıyor. Bugüne kadar milyonlarca kadınımıza şiddet, istismar ve bir takım hak, hürriyet kısıtlamaları yaşatıldı. Ancak toplumumuz, her geçen gün biraz daha bilinçleniyor, hem de kadın haklarını korumaya, yönetim birimleri, kurum ve kuruluşlar daha fazla özen gösteriyor.” dedi. Keskin, “Biz de bu dönem şiddet mağduru kadınlarımız için kadın korunma evi projesini hayata geçirdik. Orada hiçbir kadınımızın kalmasını istemesek de ilk misafirlerimizi ağırladık. Elbette yapılması gereken daha çok şey var. Yaşanan sorunları tamamen ortadan kaldırmak adına, hepimizin ilgi ve çabası gerekiyor. Amacımız, kadınlarımızın onuruna yaraşır biçimde yaşama hakkını elde etmesidir. Bütün çabamız bunun içindir.” şeklinde konuştu.

 

İlçe Kaymakamı Mehmet Ceylan ise “Kadınlarımızı, analarımızı, bizi doğuranları hatırlamak, bir kez daha bizleri yetiştirdikleri için teşekkür etmek adına bu programı düzenledik. Hepinize teşekkür ediyor, Kadınlar Gününüzü kutlayarak sağlık, mutluluk ve esenlik diliyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından kadın şairlerin konuşmalarına geçildi ve Ayşe Sevim, Gonca Özmen, Hayriye Ünal, İtalya’dan AnnaSantoliquido, Romanya’dan Fatma Sadak, İran’dan ShararehKamrani, Tataristan’dan Çulpan Zaripova, Azerbaycan’dan FerqaneMehdiyeva, Kazakistan’dan Tanagözİlyasova, Polonya’dan Eva Sonnenberg ve Filistin’den Fatena Al-Ghorra, hem Kadınlar Günü’ne özel konuşmalar gerçekleştirdi, hem de şiirlerini seslendirdi. Programda Sultanbeyli müzik öğretmenlerinden oluşan koro da birbirinden güzel eserler seslendirdi.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio