SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul’da Nevruz Coşkusu!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Topkapı Kültür Parkı’nda düzenlenen Nevruz kutlamalarında bayram havası yaşandı. Beraberindeki protokol üyeleri ile el ele tutuşarak yakılan ateşin üstünden atlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, daha sonra halk oyunları ekibiyle de halay çekti.

İstanbul Valiliği ve Türk Dünyası Belediyeler birliğinin birlikte organize ettiği Nevruz etkinliği İstanbul’da bayram havasında kutlandı. Etkinliğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türki cumhuriyetlerinden halk oyunları ekipleri, konsoloslar ve çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan programda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu güzel bayram sadece Anadolu’muzda değil çok geniş bir coğrafyada ata yurdumuz orta Asya’dan Balkanlara orta doğuya varıncaya kadar çok geniş bir alanda bugün pek çok ulusun bahar bayramı olarak kutlanıyor. Ve bu geniş coğrafyada bugün baharın müjdecisi olan bugünün getirdiği özel bir enerji ile bahara mutlu, huzurlu ve neşeli giriyoruz” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Bahar İstanbul’a, İstanbul da bahara çok yakışıyor. Dünyanın en geniş coğrafyasında yaşayan ve yaşatılan nevruz kültürü 3 bin yıldır bu diyarlara baharı müjdeliyor. Nevruz Anadolu’dan doğu Türkistan’a hepimizin ortak şifresi ortak bayramıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mutlu ve beraberindeki protokol üyeleri el ele tutuşarak iki kez ateşin üstünden atladı. Protokol üyeleri daha sonra önce Türk geleneklerine uygun demir döverek ardından da yumurta tokuşturdu.

Protokol üyelerinin yerlerine geçmesi ile birlikte Türkü cumhuriyetlerinden gelen halk oyunları ekipleri sahne aldı. Marifetlerini birer birer sergileyen ekipler büyük beğeni toplarken, kutlamalara damgasını vuran Irak Kerkük Türkleri Halk oyunu ekibi oldu.

Hareketli müzik eşliğinde sahne alan Kerkük Türkleri ekibi hem katılımcıları hem de protokol üyelerini coşturdu. Vali Mutlu ve beraberindekiler hep birlikte Kerkük Halk ekibine katılarak halay çekti. Katılımcıların ve oyuncularının tamamının halaya katılması ile birlikte İstanbul’daki Nevruz kutlamaları adeta festival havasına dönüştü.

Coşkuyla çekilen halayın ardından diğer halk ekibi oyuncuları da sahne alarak marifetlerini sergiledi. Diyarbakır Halk ekibi ekibine alkışla tempo tutan Vali Mutlu, ekibin güzel oyununa karşı bu kez şeker atarak karşılık verdi. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]