SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Suriye’nin Yaralarını Yine Yeryüzü Doktorları Saracak!

Yayınlanma:
ABONE OL

Temel sağlık sisteminin hizmet veremediği ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının baş gösterdiği Suriye’ye Yeryüzü Doktorları elini uzatıyor.  Yeryüzü Doktorları Konya Alsat İlaç Deposu’nun bağışladığı 350.000TL değerindeki 1 kamyon tıbbi acil yardım malzemesi ve ilacı Suriye’ye şifa için gönderdi.

Suriye’deki çatışmalar üçüncü yılını doldururken temel sağlık sisteminin çöktüğü, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısının had safhada olduğu Suriye tıbbi yardım bekliyor. “Suriye için bir ekmek bir battaniye” kampanyası kapsamında da tıbbi yardımlarını sürdüren Yeryüzü Doktorları, piyasa değeri 350.000 TL olan 1 kamyon tıbbi malzemeyi Reyhanlı’ya ulaştırdı.

Hem sınırda hem de Suriye içerisinde sağlık yardımı çalışmalarını sürdüren Yeryüzü Doktorları çatışmalardan etkilenen sivil halka şimdiye kadar 9 Milyon Dolar değerindeki ilaç bağışını ulaştırdı. Konya Alsat İlaç Deposu’nun bağışladığı tıbbi malzemeler Yeryüzü Doktorları’nın Reyhanlı Yayladağı’nda ücretsiz olarak hizmet veren sağlık istasyonuna, Suriye içerisindeki Yeryüzü Doktorları Eczanesi’ne ve Suriye içerisindeki hastanelere gönderilecek.

Suriye’deki çatışmalardan en çok etkilenen alanlardan biri de sağlık sektörü. Suriye genelinde toplam 45 kamu hastanesi var ancak çatışmaların artmasıyla hastanelerin yüzde 57’si hasarlı, yüzde 36’sı da kullanılamaz durumda. Yeryüzü Doktorları bölgede zor koşullarda yaşayan Suriyelilere kalıcı sağlık çözümleri için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Yeryüzü Doktorları, Suriyeli hasta ve yaralıların tedavisi için Hatay Yayladağı ilçesinde bir sağlık yardım istasyonu kurdu. Sağlık yardım istasyonu içerisinde bir de eczane hizmet veriyor.

Yeryüzü Doktorları, yardımların sürdürülebilir olması açısından çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde sağlıkçı olmayan sivillere ilk yardım, sağlık personellerine de İleri Yaşam Desteği (ATLS) eğitimleri vermeyi planlıyor.

Suriye’ye Yeryüzü Doktorları üzerinden ilaç yardımı yapmak isteyenler, www.yeryuzudoktorlari.org sitesinden online bağış yapabiliyor. Sitede belirtilen banka hesap numaralarına bağış yapılabildiği gibi Türkiye’deki tüm operatörlerden 6612’ye SMS gönderilerek Suriye halkına yardım ulaştırılabiliyor.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]