Betofiber Avrupa’nın En Büyüğü

Yayın: 12:14 - 02.10.2009
Güncelleme: 12:14 - 02.10.2009

Betofiber, Avrupa sınırları içinde ve tek çatı altında GRC üretimi yapan en büyük fabrika olarak tescillendi. ‘Onaylı Üretici Belgesi’ olan AMS Lisansı alan Betofiber Avrupa kapılarını sonuna kadar açtı

Tuzla Orhanlı’daki 15 bin metrekarelik fabrikasında üretime başlayan Betofiber, tek bir alanda sahip olduğu 300 bin metrekarelik üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük fabrikası unvanını aldı. İngiltere’den gelen uluslararası GRC Üreticileri Derneği (GRCA-Glassfibre Reinforced Concrete Association) yetkililerinin yaptığı incelemede, Avrupa’daki tüm GRC üreticilerinin aynı zamanda prekast beton ve beton tarzı diğer elemanlar ürettiği, Betofiber’in ise tek fabrikada sadece GRC üretimi yaparak bu alanda en büyük fabrika olduğunu açıkladılar.

GRCA yetkilileri, ayrıca Betofiber tarafından üretilen GRC Prekast Panel ve elemanların kalitesinin Avrupa’da kullanılmak için uygun olduğunu da açıkladılar. Açıklamada Betofiber’in tüm Avrupa’da geçerli olan Onaylı Üretici Sertifikası olarak adlandırılan AMS lisansına (Approved Manufacturers Scheme – Onaylı Üretici Belgesi) sahip olduğu vurgulandı. (*)


Betofiber’in Avrupa’daki birçok saygın üretici markası ile aynı konuma gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, büyüme hedeflerinin aksamadan devam edeceğinin altını çizdi. Orhanlı’daki mevcut fabrikanın daha da büyütüleceği bilgisini veren Umut Durbakayım, “Mevcut fabrikanın hemen yanındaki 7 bin metrekarelik arsadaki yeni üretim tesisinin yapım çalışmaları sürüyor. Üretimi daha seri hale getirmek ve kapasitemizi artıracak yeni fabrika ile başarımız daha da perçinlenecek. Ek fabrika özel projelere ve bizim için en önemli pazarlardan biri olan Ankara’ya hitap edecek” bilgisini verdi.

Hedeflere ulaşıldı

Betofiber’in 2009’un ilk üç çeyreğindeki faaliyeti hakkında bilgi veren Umut Durbakayım, 180 bin metrekarelik üretim hedefine ulaşıldığını açıkladı. Söz konusu üretim kapsamında pazar payının da yüzde 30’un üzerine çıktığını kaydeden Durbakayım, “Betofiber’in sektöre girmesiyle birlikte GRC pazarı büyüyerek 80 milyon dolara yükseldi. GRC malzemesinin bilinirliliği, Betofiber’in sektöre agresif bir şekilde girmesiyle arttı. Betofiber ürününün pürüzsüz yüzey, yüksek ısı ve ses yalıtımı özelliği ve hızlı montaj avantaj sağlaması bu gelişimde büyük rol oynadı. İnce, hafif ve çok sağlam yapısı ise Betofiber’e endüstriyel olarak da pek çok kullanım sahası yarattı. Ancak sektörün büyümesine etki eden en önemli etken ise Betofiber ürünlerinin sağladığı katma değerin alternatif ürünleri göre daha fazla olmasıdır. Betofiber, GRC ürününün tanıtılması için üzerine düşen görevi; fiyatları olması gereken yere çekerek, potansiyel müşterilere avantajlarını anlatarak başarıyla gerçekleştirmiştir. Sonuçta pazar payımız yüzde 30’u aştı. Prestijli projelerde aranan firma konumuna geldik. Türkiye genelinde GRC kullanmak isteyen bir proje olduğunda mutlaka bizimle görüşüp bilgi alıyorlar” açıklamasında bulundu.

Ankara stratejik konuma ulaştı

Geçen sene Ankara’daki Yapı Fuarı’ndan sonra yapılan görüşmelerin ve Betofiber markasına gösterilen ilginin oldukça verimli geçtiğini açıklayan Umut Durbakayım, Ankara pazarının daha fazla önem kazandığını belirtti. Ankara’da birçok projede Betofiber markasının kullanıldığını ifade eden Durbakayım, Farilya İş Merkezi gibi büyük projelerin Betofiber ürünlerinden yana tercih kullandığını belirtti. Durbakayım, Ankara’daki elçilik binalarının yapımı konusundaki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Betofiber’in müşterilerle bire bir sıcak temas kurmak ve daha iyi hizmet vermek amacıyla Ankara’ya yerleştiğini açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, “Ankara, uzun vadede planladığımız Anadolu ve Akdeniz’e açılma hedefleri için sağlam bir temel oluşturdu. Bu konudaki adımlarımız da çok iyi gidiyor. Sırada İzmir var. İzmir’deki alt yapı çalışmalarımız sürüyor” yorumunda bulundu.

(*) AMS belgesinin alınması için en önemli kriterlerden biri, malzemenin üretim aşamasındaki kalite kontrol süreci çok iyi organize edilmesidir. Betofiber kendi fabrika içerinde kurduğu Laboratuarı ile Türkiye’de üniversitelerimizde bile mevcut olmayan test ekipmanlarını tedarik etmiştir. Yapılan bu önemli yatırım ile GRCA in ön gördüğü tüm testleri günlük olarak yaparak, tüm bu sonuçları kayıt altında tutmuştur. Betofiber günlük yapmış olduğu üretimindeki her parçanın, hangi operatör tarafından imal edildiği, kullanılan malzemenin hangi mikserden geldiği, bunun günlük formül kontrolü, her operatörün döktüğü test levhalarının ilgili EN standardına göre mukavemet kontrolleri, dökülen elyaf katkılı beton içerisindeki elyaf oranın iki farklı test ile kontrol edilmesi, tüm ekipmanların her sabah kalibrasyonlarının kontrolü, tüm malzemelerin GRCA standartlarına göre etiketlenmesi ve kalite kontrolün ön gördüğü bir çok kalemi check list halinde günlük yapmakta ve bunları çok düzenli bir şekilde kayıt altında tutmaktadır. GRCA’nın görevlendirdiği denetçilerin bile takdirle karşıladığı bu düzen ve kalite kontrolün, AMS ile taçlandırılması Betofiber için bu sektördeki öncülüğünü pekiştirmiştir.

Exit mobile version