SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Egemen Bağış: “Dağlar Barut Değil, Barış Kokacak”

Yayınlanma:
ABONE OL

AK Parti Sultanbeyli İlçe Danışma Meclisi’ne katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çözüm süreci ve İsrail’in özür dilemesi ile ilgili konuştu. Bağış: “Bugünden itibaren dağlar barut değil, barış kokacak.” dedi.

 

AK Parti Sultanbeyli İlçe Danışma Meclisi’ne katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bağış, “Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor. Ülkemizde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan biri çözüm süreci, bir diğeri de İsrail Başbakanı’nın Başbakanımızın dik duruşu sonucunda Mavi Marmara saldırısı için özür dilemesidir.” dedi. Çözüm sürecine değinen Bağış, “Terör sorunu çözüme kavuşuyor.

Türkiye’de artık kan dökülmeyecek, şehit verilmeyecek diye rahatsız olan siyasi çevreler var. Onlar bu sürecin dışında kalmak istiyor. Çünkü bu kardeşliğin tesisi işlerine gelmiyor. Bundan besleniyorlar.” dedi. Bu sürecin eşitlik ve demokrasi ile aynı anlamı taşıdığını söyleyen Bağış, “Çözüm süreci her vatandaşı eşit olarak görmek demektir. Bugünden itibaren dağlarda barut değil, barış kokacak” şeklinde konuştu.

 

sultanbeyli-bagis

 

Bağış: “Bu ülkeye kaç kere Recep Tayyip Erdoğan gibi lider gelir?”

 

Mavi Marmara meselesi ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elini taşın altına koyduğunu ifade eden Bağış, İsrail’in tarihinde ilk defa özür dilediğinin altını çizdi. “Başbakanımız üç yıl önce ‘onlar özür dilemedikçe, tazminat ödemedikçe ve ambargo kalkmadıkça İsrail’le ilişkiler düzelmez’ demişti. Şimdi gelinen noktada İsrail Başbakanı özür diledi.” dedi.

 

Başkanlık sistemine de değinen Bağış, “Amacımız ülkemizi garanti altına almaktır. Yakın tarihimizde yaşanan olumsuzlukların tekrar yaşanmamasıdır. Bu ülkeye kaç kere Recep Tayyip Erdoğan gibi lider gelir?” dedi.

 

İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’da katılımcılara selamlama konuşmasını yaptı. Boyraz, “Danışma meclisinin hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim” dedi.

 

Keskin: “Ülkemizin elli yıllık sorunu çözüldü”

 

Danışma Meclisi’ne AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, ev sahibi olarak AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Sultanbeyli belediye başkan yardımcıları, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri, AK Parti’nin Ana Kademe Yönetim Kurulu, Gençlik ve Kadın Kolları başkanları,  yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

 

 

Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, belediyenin yapmış olduğu hizmetler konusunda katılımcılara bir sunum yaptı. Sunumun ardından Keskin, 2B yasası ve mülkiyet çalışmaları hakkında konuştu ve “2B ile ilgili uzun zamandır çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin elli yıllık problemi olan 2B arazileri ile ilgili sorun çözüldü. Barış sürecinde olduğu gibi Sayın Başbakanımız mülkiyet meselesinde de elini taşın altını koydu. Bizler de mülkiyet meselemizde halkımızın zarar görmemesi için olanca gayretimizle çaba gösterdik. İlgili bakanlıklarla görüşmeler yaptık. Her durumda ilçemizin durumunu anlattık. Bu süreçte bölge milletvekillerimizin yoğun çabası vardı.” dedi.

 

Keskin: “Sultanbeyli sorunlarını geride bırakıyor”

 

2B’de yapılan indirim oranının ilçe halkına büyük yarar sağladığını ifade eden Keskin, “Sultanbeyli’de bulunan 2B arazilerinin çoğunluğu 400 metrekare altındadır. Bu, ilçemiz için büyük bir avantaj. Gittiğimiz her yerde, 400 metre altı ile ilgili yapılan düzenlemenin Sultanbeyli için yapılmış gibi olduğuna dair cümleler duyuyoruz” dedi. Keskin, 2B üzerinden ilçede siyasi rant sağlamak isteyenlerin olduğunu ifade etti ve “Rayiç bedelleri sanki halkın ödeyeceği miktarlarmış gibi göstermek isteyenler, gerçekleri çarpıtanlar mevcut. Ancak bundan ziyade şunu görmekte fayda var; gelişen Sultanbeyli sorunlarını geride bırakıyor. Mülkiyet meselemizi de halledersek artık ilçemiz gelişim hızına hız katacak” dedi. Keskin, hisseli parseller için de çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.

 

İl Koordinatörü Celal Erdoğan da Sultanbeyli’nin güzel bir dönemden geçtiğini ifade etti ve ekledi; “Sultanbeyli için hayal olan bütün projeler hayata geçti, geçmeye devam ediyor.”

Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ise Türkiye’nin geldiği konum itibariyle dünyada artık söz sahibi olduğunu ifade etti ve “Öncelikle saygıdeğer Başbakanımız, dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkemizi şaha kaldırdı. Eskiden böyle bir güce sahip değildik.” dedi.  İlçede sürdürülen parti çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Sevinç, “Başbakanımızın bu çalışma azmini gördükçe biz daha çok çalışmalıyız. Halkımıza bu çalışmaları aktarmalıyız. Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’le alnımızın akıyla bugün tam dördüncü yılı hizmetlere geride bıraktık. Başkanımızla önümüzdeki altı yılı daha hizmetlerle geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]