SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’ın En Büyük Parkı Olan Mehmet Ali Büklü Parkı Açıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde yapılan 40. Park olan, Kartal ilçesinin ise 140. Parkı olarak düzenlenen Mehmet Ali Büklü Parkı törenle açıldı.

 

Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz’ün yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Hamza Çebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kartal CHP İlçe Başkanı Kamer Gök, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, CHP İstanbul eski milletvekili Mustafa Özyürek, CHP İstanbul eski milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, CHP İstanbul Milletveki Kadir Öğüt, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, İzmit eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen, Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Beşiktaş eski Ayfer Atay, Pendik eski Belediye Başkanı Burhan Köseoğlu, Kadıköy eski Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın, Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, Üsküdar eski Belediye Başkanı Niyazi Yurtsever, Beykoz eski Belediye Başkanı Şevket Arıkan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa zengin, Maltepe eski Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve kardeş belediyelerden Yalova Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Konya İmrenler Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, Eskişehir Doğançayır Belediye Başkanı Ali Rıza Koca, Bolu Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Niğde Bor Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Nevşehir Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selman Pakoğlu, Artvin Şavşat Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, Bosna Hersek Banoviçi (Tuzla Kantonu) Belediyesi’nden Nermin Delagiç, KKTC Esentepe Belediyesi’nden Ahmet Aygün, Sırbistan Sjenica Belediye Başkanı Hazbo Mujaviç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, CHP Yöneticileri, Mehmet Ali Büklü’nün eşi Bülbin Büklü, oğlu Bülent Büklü ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

 

Açılış töreni Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği türkülerle başladı ve halk oyunları gösterisiyle devam etti. Ardından Mehmet Ali Büklü’nün oğlu Bülent Büklü, kürsüde babası adına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. Bülent Büklü” Böyle güzel bir parka babamın adını verdikleri için, babamı unutmadıkları için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum, ailem adına minnet duyuyorum” dedi.

 

Daha sonra Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz kürsüye gelerek Kartallı Kazım’ın oğlu İbrahim Gölebe ve torunuyla birlikte Nazım Hikmet’in yaptığı bir portreyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na takdim etti.  Ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet’in ‘Memleketimden İnsan Manzaraları ‘ adlı şiirinden bir bölüm okudu.

 

 

park-acilis

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: “ Bu Park, Mehmet Ali Büklü’ye Minnetin İfadesidir”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere açılışa katılan tüm davetlilere ve Kartal halkına teşekkür etti ve şöyle devam etti:

“ Bu park sizlerin katılımıyla daha bir anlam kazanmıştır. Bu sadece bir park açılışı değil, Kartal’a üç dönem Belediye Başkanlığı yapan bir rahmetli büyüğümüzün adını ve anısını yaşatmaktır. Bu aynı zamanda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara minnet hissi duymayan milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur” ifadesinde ve bize yol göstermesinde belirttiği gibi Mehmet Ali Büklü’ye minnet duygusunun ifadesidir ve adını geleceğe taşımaktır. Toplumcu belediyecilik anlayışını ve çağa uygun olarak yerine getiren sosyal demokrat anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Benim için rehber belediye başkanlarının başında gelen Mehmet Ali Büklü’ye hem Tanyerililer, hem Erzincanlılar, hem de Kartallılar olarak yaptıkları için minnet duygumuzu ifade ediyor, önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad olsun, nur içinde yat Sayın Büklü.

 

acilis-park

 

Sayın Genel Başkanım,

11.600 metrekarelik bu alanın 9.000 metrekarelik bölümünü açıyoruz. Diğer bölüme suni buz pisti yapacağız. Şimdiki parkımızda 150 kişilik tribünlü bir çim futbol sahası, bir adet akrilik zeminli basketbol sahası, 300 metrelik doğal malzemeden koşu parkı, tırmanma ağı, çocuk oyun grupları ve spor cepleri yer almaktadır.

 

Parkımız dönemimizde başlatmış olduğumuz güneş enerjisiyle aydınlanmakta ve yağmurlama sistemi ile sulanmakta, yaşlılar ve tekerlekli sandalye kullanan engellilerin rahat dolaşımı sağlanmakta, görme engelli vatandaşlarımız için park girişinde ikaz edici hissedilir yüzeyler bulunmaktadır. Meydanlarda olduğu gibi bu parkımızda da gelenlerin ve çevrede oturanların kullanacağı ücretsiz internet ulaşımımız mevcuttur.

 

2009 yılından bugüne 40 yeni park yaptık. 14.000 metrekare olarak park alanına 90.000 metrekare park ilave ettik. Açılışını yaptığımız park da Kartal Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı en büyük parktır. Burada parkı gerçekleştirirken Kartal Belediyesi Ailesine ayrıca teşekkür ederim.

 

buklu-park-acilis

 

Sayın Genel Başkanım,

Kısa süre önce iki Çocuk Gelişim Merkezi’ni hizmete açtık. İki tanesinin de hemen açabilecek konuma geldik. 136 ile aldığımız çocuk sayısı ve 1 kreşi,700 çocuk ve 7 kreşi çıkarttık. Muhtarlarımıza sahip çıkıyor ve düzenli olarak her ayın ilk cumartesi kahvaltıda buluştuğumuz muhtarlarımızı 4 yeni muhtarlık binasına kavuşturduk.

 

Kartal’ın yerel değerlerini ortaya çıkarttık. Neyzen Tevfik’in sanatçılığını öne çıkarıp sempozyumlar yapıyoruz. Şimdi bir sürü ‘aydınım’ diyenin ortaya koyamadığı yüreği döneminde koyabildiği için kendisi bizim sembolümüzdür. Kartallı Kazım adını Kartal bilir oldu. Soğanlık’tan saraya giden zarafet diyerek dünyanın Hollanda lalesi diye tanıdığı lalenin İstanbul’dan gittiğini, İstanbul’a ise Kartal Soğanlık’tan gittiğini ve Soğanlık’ın adını lale soğanından aldığını öne çıkarttık.

 

Birinci ve ikinci Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumunu yaptık. Uluslararası sanatçıları Kartal’da ağırladık. Parkımızda şu anda heykellerden bazıları bulunmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışı kardeş belediyeciliği güçlü kıldık.  Arkeolojik kazı yapan üç belediyeden biri olduk. Çevreye duyarlı olduk. Başarılı atık toplama çalışmalarımız yanında organik atıklardan Fen bilimleri Okulumuzla ortak ”Kırmızı Solucan Gübresi” üretir olduk. Kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm ve deprem dönüşümünün öncüsü olduk. Çevre, doğa, tarih ve önce insan diyerek çok sayıda projeyi uygulamaya koyduk. Seçim bildirgemiz rehberimiz oldu.

Üyesi olmaktan onur duyduğum ve Gençlik Kollarından beri içinde olduğum CHP programı ve yerel yönetim programı ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimlere koyduğu hedefler rehberimiz oldu.

Hiç şüphesiz Modern Türkiye’nin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk rehberimiz oldu. Bu çalışmalarımız sadece Kartal’da değil, yurt dışında da dikkat çekmiş ve Avrupa İş Dünyası Meclisi’nin uluslar arası Prestij Ödülüne (Europe Business Assembly) layık görülmüştür. Bu ödül, bölgemizin dinamik gelişmesi, yatırımları ve turistik potansiyeli ve çekici görüntüsü nedeniyle verilmiştir. Aynı kurum ayrıca Belediyemiz ve şahsımı “En İyi Bölge” ve “En İyi Belediye Başkanı” dalında aday göstermiştir.

Arz ettim Sayın Genel Başkanım”.

 

 

Kılıçdaroğlu: “Belediyecilik Bina Yapmak Değil Halka Yeşil Alan Yaratmakla, park yapmakla olur”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’le birlikte Kartal Oto Sanayi Sitesi’ni ziyaret edip esnafla sohbet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Ali Büklü Parkı’nın açılışında şöyle konuştu:

“Belediye başkanımız bugün 9 dönümlük alanı Mehmet Ali Büklü parkına dönüştürüyor. Büklü,hizmet ettiği için bedeller ödemiş, hizmet ettiği için hapislere atılmış. Arkasında hiçbir kara leke bırakmadığı için bugün onu onur ve gururla anıyoruz.

 

Kentli olmak kolay değildir. Belediye Başkanı bulunduğu kente hizmet etmek zorundadır.TOKİ konutları yaparak kentli olunmaz. Kentli olmak için yeşil alanlara parklara ihtiyacımız vardır. Kartal belediye başkanımız 9 dönümlük alan olarak yeşil alan olarak hediye etti. Eminim AKP’liler çok kızgındır. ‘Buraya ne binalar yapılırdı ne köşeler dönülürdü’ diyorlardır. Belediye Başkanımız kimseye köşe döndürmedi. Eğer Belediye Başkanımız bundan ötürü gözaltına alınırsa hiç şaşmayın. Kimin ne gücü varsa, ister kolluk gücü olsun ister siyasal baskı olsun hiçbir Belediye Başkanımız asla yılmayacaktır. Halka hizmet etmekten asla dönmeyecektir. Bizim demokrasiye ihtiyacımız var, özgürlüklere, yeşil alanlara, kadın erkek eşitliğine, insan haklarına ihtiyacımız var. Bugün geldiğimiz noktada otoriter ve baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Bütün Türkiye’yi yarı açık cezaevine döndürdüler. Ama emin olun ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar inandığımız yoldan asla geri dönmeyeceğiz. Emin olun her Belediye Başkanımızın tek tek amacı var. Kendisine değil kentine hizmet eden bir belediye başkanımız var. Kartallılara hayırlı olsun diyorum. Etrafında oturan Kartallılar, sabah pencerelerini açtıklarında ağaçları görecekler. Kartallılar buraya ellerinde çocukları ve torunlarıyla gelecekler. Unutmayın yeşil alan olan yerde kuşlar olacak. Sabah onların sesiyle uyanacaksınız”.  Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu’na kilim hediye edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Mehmet Ali Büklü Parkı’ndaki çim sahada yapılacak ilk maça konuk oldu. Kılıçdaroğlu düdük çalınmasıyla ilk vuruşu yaptı ve sahadan ayrıldı.

 

 

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]