Pendikli Gözde, Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi!

Yayın: 09:29 - 08.04.2013
Güncelleme: 09:29 - 08.04.2013

Pendikli Gözde Akın, kemik hastası olmasına rağmen katıldığı yüzme yarışmasında şampiyon oldu. Gözde’nin başarısıyla Türkiye’de ilk defa bir cam kemik hastası yüzme yarışmasında altın madalya ve derece almış oldu.

Osteogenesis İmperfekta Cam Kemik Hastası 8 yaşındaki Gözde Akın, hastalığına rağmen kırılması zor bir rekoru elde etti. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlediği yarışmada 50 m, 100 m ve sırtüstü kategorilerinde üç altın madalyanın sahibi olan Gözde, başarısı ile herkesi şaşırttı.  Gözde, 02-03 Mart tarihleri arasında düzenlenen şampiyonadaki başarısı sayesinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Annesi Gülsüm Akın, Gözde’nin iki yıldır yüzme eğitimi aldığını, hocası Aysun Umut kadar elde ettiği başarıda Pendik Belediyesi Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin de büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Cam kemik hastalığı nedir?

Osteogenesis İmperfekta Cam Kemik Hastalığı, kemiklerde kolay ve sık kırılmanın yanı sıra diş bozuklukları ve işitme kaybının da birlikte görülebildiği bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip kişilerin en ufak bir düşme ya da darbede kemikleri çatlayabiliyor. Bu da hayati tehlike dâhil diğer birçok sıkıntıya sebep olabiliyor.

 

Exit mobile version