Anadolu Gençlik Kartaldan Peygambere Sevgi Gecesi Programı!

Yayın: 10:03 - 29.04.2013
Güncelleme: 10:03 - 29.04.2013

Anadolu Gençlik Kartal tarafından ” Kutlu Doğum Haftası ” münasebetiyle her yıl düzenlenen program bu yıl yine coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Programa AGD İl Başkanı Ali Uğur BULUT, Saadet partisi il başkan yardımcısı İmdat SEVİNÇ, ilçe başkan vekili Hami AYDOĞAN ile birlikte diğer siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, mahalle muhtarları ve İlçemizde bulunan hemşeri dernek temsilcileri, “Peygamber Efendimiz(SAV)’e Mektup” yarışmasına katılan öğrenciler, öğrenci velileri ile birlikte çok sayıda peygamber sevdalısı katıldı.

 

İstiklal marşı ile başlayan programda dünya birincisi Hafız Fatih KAYA Kuran-ı Kerim Tilaveti ile gönülleri mest etti. Açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Kartal İlçe Başkanı Hüseyin AYÇİÇEK “Peygamberi sevmek onun hayat nizamını benimseyip, onun men ettiklerinden uzak durup sünneti seniyyesine uygun hayat sürmekle olur.

 

Anadolu Gençlik Derneği olarak;  peygamber efendimizi seven, onun göstermiş olduğu dünya düzenini hayat nizamı yapacak gençlik yetiştirmek için gece gündüz var gücümüzle çalışmaktayız. Prof.Dr.Necmettin ERBAKANIN dediği gibi ”Bir milletin asıl gücü topu tüfeği tankı değil, İnançlı ve imanlı gençliğidir” sözünü kendimize düstur edindiklerini ve bu yolda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, peygamber efendimize mektup yarışmasında bizlere destek veren büyüklerimize ve mektup yazan tüm öğrenci kardeşlerime en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum diyerek sözlerini bitirdi. Daha sonra selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl başkanı Ali Uğur BULUT İstanbul genelinde Kutlu Doğum Haftası’nda yapılan çalışmalardan ve Kutlu Doğum Haftası’nın öneminden bahsetti.

Programın sonunda Keyesder derneğinin, Kartal Milli Eğitim ilçe Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlediği “Hz. Muhammed’e (sav) Mektup Yarışması” nın ödülleri verildi. Yarışmada dereceye girenler;

 

Lise kategorisinde

1. Hayriye Nur YÜKSEL (Semiha Şakir Anadolu Lisesi ) Umre Ödülü ,

2.Elif GÜN (Yüksel İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi) Fotoğraf Makinası,

3.Begüm YALÇINKAYA ( Mehmet Akif Anadolu İmam Hatip Lisesi) Kol Saati

Ortaokul kategorisinde

1. Sümeyye HAVA (Mahmut Kemal İnal Ortaokulu) Laptop ödülü ,

2.Rabia RANA Hayran ( Emine Hasan Aytaçman Ortaokulu) Fotoğraf Makinası,

3.Muhammet Kaan GÖKÇEK (Sabri Taşın Ortaokulu) Kol Saati

Juri Özel Ödülü

Sibel ARSLAN (Vali Erol Çakır Endüstri Meslek Lisesi) Cep telefonu

Program yarışmada 1. Olan mektupların okunmasıyla sona erdi.

 

Exit mobile version