SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başbakan Erdoğan’ın Gönüllü Elçisi Olmak İstiyorum!

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Margaret Chan; “Her yıl 2,3 milyon insan alkol sebebiyle ölüyor”

Yeşilay’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Global Alkol Politikaları Sempozyumu” büyük ilgi gördü. Sempozyumda konuşan Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Margaret Chan, toplumda alkolün sebebiyet verdiği olaylarda masumların zarar gördüğünü ifade ederek her yıl 2,3 milyon insanın alkol sebebiyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Dünya Sağlık Örgütü’yle birlikte düzenlediği ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Global Alkol Politikaları Sempozyumu” sona erdi.  Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Margaret Chan ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın yaptığı sempozyuma bilim insanları ve medya büyük ilgi gösterdi.

Küresel Anlamda Politikalar Belirlenmeli

Sempozyum açılışında konuşan Dr. Margaret Chan ‘Sempozyumun, uluslararası anlamda bu kadar geniş katılımlı bir konferans olması hem tüm ülkelerin alkol politikalarına verdiği önemi gözler önüne sermiştir hem de alkol sebepli zararın devletler bazında tehlikeli boyutlara vardığının bir göstergesi olmuştur. Alkol; kanser, siroz gibi hastalıkların yanında trafik kazaları, cinayetler, ölümlü kavgalar ve nöropsikolojik hastalıklara sebebiyet vermektedir. Alkol tüketimi birçok hastalığa sebep olmakla beraber ne yazık ki tedaviyi de engellemektedir. Sağlık sektörü bu konuda yalnız kalmaktadır ve küresek anlamda politikaların belirlenmesi gerekmektedir. Her ülke için kabul edilebilir öncelikler ve politikalar ile dikkatli bir strateji oluşturabilir. Alkol satışını vergilendirme, satış saatlerini sınırlama, alkollü araç kullanımının cezai müeyyidelerinin artırılması gibi politikalar bugün karşılaştığımız birçok felaketi engellemektedir” dedi.

Türkiye Bu Konuda Ciddi Çalışıyor

Dr. Chan, halk sağlığını ilgilendiren konularda STK’ların yalnız kaldıklarını ancak Türkiye’nin Başbakanlık düzeyinde bu konuya eğilmesinin takdire değer olduğunu ifade etti. DSÖ Başkanı Dr. Margaret Chan, ‘Burada Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı’nın yanında Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da bulunması ve bu konferansa destek vermesi Türkiye’nin bu konudaki ciddiyetini gözler önüne sermektedir’ şeklinde konuştu.

 

 

Başbakan Erdoğan’ın Gönüllü Elçisi Olmak İstiyorum

DSÖ Başkanı Dr. Margaret Chan, çalışmalarında başarıya giden yolda global stratejiler arasında bilinç uyandırma ve liderlik bulunduğunu aktararak, “Türkiye’de biz bunu gördük. Türkiye bu anlamda politik düzeyde bu liderliği bize gösteriyor. Halk sağlığı ile ilgili kişisel katkılarından dolayı Sayın Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Başbakanla yaptığımız görüşmeler sonucunda şuna karar verdim; gönüllü elçisi olmak istiyorum. Çünkü Türkiye, son 10 yılda tütün tüketimini büyük ölçüde azalttı. Bir Başbakan ülkesi için daha ne yapabilir ki? Dünya çapında onun gibi daha fazla başbakan görmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki tütünle mücadele çalışmalarına da değinen Chan, gençler arasında tütün maddesi kullanım oranının azaldığı söyledi.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio