SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gelin, Kaynana, Damat Aynı Sınıfta!

Yayınlanma:
ABONE OL

Evlillik hazırlığı yapan çiftler ile kayınvalidelerini aynı sıralarda buluşturan ve evlilikte yaşanabilecek sorunlar ile çözüm yollarının öğretildiği kurs, sona erdi. Dört hafta boyunca öfke kontrolünden doğru iletişime kadar bir çok konuda eğitim alan gelin, damat ve kayınvalide adayları, kursu başarıyla bitirirek sertifikalarını aldılar.

 

Pendik Belediyesi  ve Üsküdar Üniversitesi  işbirliği ile  ‘İdeal Evlilikte Eşler ve Kayınvalidere Düşen Roller’ konulu bir seminer programı düzenlendi.  Programa kayınvalideleri ile birlikte katılan gelin ve damat adayları,  dört hafta eğitim gördü.  ‘Mutlu Aile Huzurlu Pendik’ kursuna 9 damat adayı, 9 Gelin Adayı ve 17 anne katıldı. Üsküdar Üniversitesi Aile Merkezi’nden Prof. Dr. Orhan Doğan, Yrd. Doç. Dr. Nadire Gülçin Aydın,  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Esra Şahyar ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Hümeyra Aslantürk doğru iletişim kurma,  öfke ve düşmanlık duygularıyla baş etme, birbirlerini doğru anlama gibi konularda eğitim verdiler.  Kursu başarıyla tamamlayan gelin, damat  ve kayınvalide adayları, Tenzile Erdoğan Konukevi’nde düzenlenen törenle, setrifikalarını aldı.

 

Sorunları nasıl çözeceklerini öğrendiler

 

Katılımcılar, sorunlar karşısında nasıl davranmaları gerektiğini, sorunları nasıl çözeceklerini öğrendiklerini belirterek, ‘Kafamıza takılan her şeyi sorduk ve paylaştık.  Yakında kuracağımız ailede nelere dikkat etmemiz gerektiğini gördük.  Bizim için çok faydalı oldu” şeklinde konuştular.

 

kurs-evlilik

 

Eş ve anneler arasındaki en güzel köprüyü nasıl kurabildiklerini bu kurs sayesinde öğrendiklerini ifade eden damat adayı Musa Satıcı, aradaki problemlerin çözümlerinin neler olabileceğini hocalarının tavsiyeleri ve yönlendirmeleri sayesinde öğrendiklerini belirtti. Gelin adayı Atike Baldık ise evlenmeye karar verdiklerinde bu işin zorluklarını görmeye başladıklarını ve bu sorunlara nasıl müdahale edeceklerini hocalarından öğrendiklerini söyledi. Gelin adayını annesi Senem Güler Baldık, ilk kez kayınvalide olacağını belirterek, “Nasıl bir kayınvalide olacağım konusunda tereddütlerim vardı. Hocaların telkinleri sonucu bu sorunu atlattım. Kurstan gerçekten çok fayda gördüm” dedi.

 

Bir diğer damat adayı Ali Özgür Öcel, çiftler arasında anlaşmazlıklarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini eğitimler sayesinde hocalarından öğrendiklerini ifade ederek belediyeye teşekkür etti. Gelin adayı Kübra Özer aile içerisinde olumsuzlukları büyütmek yerine anlaşıp hoşgörüyle karşılanmasını;  anne Hanzade Özer ise, kurs ile birlik ve beraberliğin hoşgörü ile daha da artacağını hocalar sayesinde öğrendiklerini ifade ettiler.

 

Kurslar devam edecek

 

‘Mutlu Aile’ programları adı altında  üç yıldır kurs düzenlediklerini ifade eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, evlilik hazırlığında olan çiftler için kursların devam edeceğini belirtti.  Evlilik için imzayı gelin  ve damatların attığını, ancak arkada iki ailenin de bulunduğunu belirten Şahin,  “onların desteği, mutlu bir yuva için çok önemli” dedi.  Toplum içinde evlenmeye hazırlanan gelin ve damat adaylarının problemlerinin çözümünde tek başına etkili olamayacaklarını düşündüklerini söyleyen Başkan Şahin, “Toplum içerisinde gelenekten globalleşen dünya değerlerine yönelik algıyla hayatımızı devam ettiriyoruz. Bu çerçevede geleneklerdeki hassasiyetimiz ile dünyanın gerçekleri arasında yeni bir köprü kurmamız lazım. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Hem gelin,  hem damat  hem de kayınvalide adayları da bu eğitimin içine dahil oldu.”dedi.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]