SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gülümseyen Çocuklar Projesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeryüzü Doktorları ‘Gülümseyen Çocuklar Projesi’ kapsamında plastik cerrahi ameliyatları yapmak için 22 Haziran’da Azerbaycan’ın Kah şehrine gidecek. Doğuştan dudak, damak yarığı hastalığı bulunan ve ameliyat olmayı bekleyen 60 çocuğun ameliyatları projeye bağışta bulunanlar ve TİKA’nın desteği ile gerçekleştirilecek. Çocuklar için travmatik sonuçlar doğuran hastalığın erken yaşta ameliyatla düzeltilmesi gerekiyor. Bir ameliyat bir çocuğun hem bedenine hem de ruhuna şifa veriyor.

Yeryüzü Doktorları, ‘Gülümseyen Çocuklar Projesi’ kapsamında kardeş ülke Azerbaycan’ın Kah Şehri’nde dudak damak yarığından muzdarip çocukları gülümsemelerine kavuşturacak. 22- 30 Haziran tarihleri arasında ameliyat olmayı bekleyen 60 çocuk için; 6 doktor, 2 Hemşire ve YYD Proje Yöneticisinden oluşan 9 kişilik gönüllü sağlık ekibi bölgeye gidecek. Proje kapsamında ameliyatların gerçekleştirilmesi için yeterli ekipmanı bulunmayan Kah Devlet Hastanesi’ne tıbbi ekipman desteği yapılacak ve hastane personeli olan plastik cerrahlara da eğitim verilecek.

Psikolojik sorunlara neden oluyor…

Yeryüzü Doktorları Gönüllüsü Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ethem Güneren’e göre Damak – Dudak yarıkları, fiziki görünüşlerin yanı sıra çocuklar için ruhsal çöküntü sebebi. Bu ameliyatların ise çocukların ruh sağlığının korunması ve beslenme problemlerinin engellenebilmesi için 6 ay 1 yaş aralığında yapılması gerekiyor.

Dudak-damak yarığı embriyolojik dönemde çeşitli nedenlerden dolayı bebeğin yüz bölgesindeki yapıların birleşme kusuru nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık. Halk arasında kurt ağız ve tavşan dudak olarak bilinen bu rahatsızlıklar sadece özel ameliyatlarla tedavi edilebiliyor. Dünyanın birçok ülkesinde bebekler, çocuklar ve gençler, genç kızlar ve genç erkekler dudaklarında veya damaklarındaki yarıkla fiziki ve psikolojik sıkıntı yaşıyor. Hastalığın oluşumuyla ilgili yapılan birçok çalışma var ama sebepleri tam olarak bilinmiyor. Diğer taraftan hastalığın oluşumunun genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle meydana geldiği biliniyor.

16 ülke yüzlerce çocuk

Yeryüzü Doktorları 2007 yılından bu yana ‘Gülümseyen Çocuklar Projesi’ kapsamında Gazze, Azerbaycan, Moritanya ve Yemen başta olmak üzere 16 farklı ülkede ameliyat ve tedaviler gerçekleştirdi.  Yeryüzü Doktorları bağışçıları ve TİKA’nın yardımları ile yüzlerce çocuk yeniden gülümseme fırsatı yakaladı.

9 Gönüllü…

Azerbaycan’a gidecek olan Yeryüzü Gönüllüleri 4 plastik cerrah, 2 Anestezi uzmanı, 2 hemşire ve 1 proje yöneticisi olmak üzere toplam 9 kişiden oluşuyor.  Gönüllüler; Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Kemal Fındıkçıoğlu, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Kırdar Güney, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Hakan Bulam, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Malik Abacı, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Harun Uysal, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Tarık Umutoğlu, Ameliyathane Hemşireleri Müge Müzeyyen Erkan, Eda Ceylan ve Yeryüzü Doktorları Proje Yöneticisi Muhammed Sucuoğlu’ndan oluşuyor.

Azerbaycan Milletvekili Malahat İbrahimgızı’nın organizasyonuna yardımcı olduğu projeyle Gence Başkonsolosu Haluk Ağca da bizzat ilgileniyor.

 

Yeryüzü Doktorları Derneği Hakkında:

Nisan 2000’de uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak kurulmuştur.

Birleşmiş Milletler ECOSOC üyesi olan dernek ayrıca BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afet Yönetim ve Koordinasyon Ofislerinin (UNDAC) eğitim ve tatbikatlarına iştirak ederek, saha operasyonlarında adı geçen kuruluşlara akredite olarak çalışmaktadır. Bununla birlikte UNICEF, WHO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibi devletlerarası kuruluşlarla paydaş olarak projeler yürütmektedir. Yeryüzü Doktorları ayrıca BM En Az Gelişmiş Ülkeler STK Forumu’nun ev sahibi ülke koordinatörlüğünü de yürütmektedir.

Kurulduğu günden bu yana 30’u aşkın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götürmüştür.

Dünya çapında 3.000’i aşkın gönüllüsü ile faaliyetlerini sürdüren Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu; Başkan, Dr. Kerem Kınık, II. Başkan Uzm. Dr. Havva Sula, Genel Sekreter Uzm. Dr. Yahyahan Güney ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Prof. Dr. M. Akif Kaygusuz, Ecz. Murat Akbıyık, Ecz. Muhammed Karabacak’dan oluşmaktadır.

 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Sağlık
28 Mart 2024
Türk Kahvesi zayıflatır mı?

Türk kahvesi zayıflamaya yardımcı olur mu? Türk kahvesinin kilo vermekle ilişkisi haberimizde… Türk kahvesi, özellikle sabah rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası olarak pek çok kişi tarafından tüketilir. Metabolizma üzerinde uyarıcı etkileri olan kafein içerdiği için, Türk kahvesinin kilo verme süreçlerinde bazı yardımcı etkileri olabilir. Ancak, Türk kahvesinin tek başına anlamlı bir zayıflama etkisi sağladığına dair bilimsel […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]