50 Bin Kişi Böbrek Bekliyor

Yayın: 12:03 - 17.10.2009
Güncelleme: 12:03 - 17.10.2009

Organlarımıza sahip çıkmalıyız.

Sağlık Bakanlığı, “Organ Bağışını” yaygınlaştırmak amacıyla okullarda seminerler düzenliyor.

İstanbul’da; İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı proje kapsamında Kartal’daki okullarda da seminerler veriliyor.

Geçtiğimiz hafta Kartal Semiha Şakir Anadolu Lisesine gelen Süreyya Paşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi Hemşiresi Belma Erdoğan ile Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi Hemşiresi Meltem Yıldız, öğrencilere “Organ Bağışının Önemi” konulu bir seminer verdi.

Seminerde slayt gösterisi ve sunum yer aldı. Türkiye’de 50 bin hastanın böbrek nakli beklediğini söyleyen sağlık mensupları organ bağışı üzerinde durdular.

Organ naklinin hastanelerin yoğun bakım servislerinde yatan, makineye bağlı ve beyin ölümü gerçekleşmiş vakalardan yapıldığını ifade eden hemşireler, bağış şartları ve bağışın önemine değindiler. Ülkemizde yılık bağış ortalamasının 100 organ olduğunu ifade eden konuşmacıklar, bu miktarın ülke ihtiyaçlarını karşılamadığını bu sebepten de her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade ettiler.

Seminer öncesi okul Müdürü Aytaç Aslan ve Müdür Yardımcısı Mustafa Ak kısa birer konuşma yaparak katılımcılara teşekkür ettiler.

Haber: M. Nazım Telli

Exit mobile version